Bătaie, în seara zilei de miercuri 13 iunie, în mijlocul unei străzi din comuna clujeană Borşa:  un tânăr a fost luat drept ”ţintă” şi lovit fără milă de un minor, recunoscut în sat ca mare bătăuş. De parcă asta nu era de ajuns, a apărut beat-”mangă” şi tatăl agresorului, care a scos un briceag şi împreună cu fiul său a luat-o la fugă pe urmele tânărului, cu gând să-l „spintece”! Însă acesta a avut şansa să se adăpostească într-o gospodărie învecinată, iar gazda să intervină rapid şi să-i alunge din curtea sa pe tatăl şi fiul agresiv.

 

Joi, 14 iunie Daniel, un tânăr de 23 de ani din Borşa păşeşte nesigur în incinta I.M.L. Cluj şi începe să-şi completeze cererea necesară consultului. După ce oferă asistentei actele completate, îmi povesteşte, tremurând – de parcă totul s-ar fi petrecut în clipa aceea – că în seara precedentă şi-a văzut, efectiv, moartea cu ochii. Relatează acesta întreaga desfăşurare a incidentului: „Aseară, pe la zece seara mă aflam în stradă, având în mână grătarele pe care tocmai le-am prăjit în grădina unui vecin şi pe care urma să le duc la un prieten şi să le consumăm. Tot acolo, în stradă, se aflau doi veri care se certau între ei de mama focului, iar mai încolo şi tatăl unuia dintre ei. Eu am intrat la prietenul meu, am lăsat grătarele şi m-am întors în stradă când, brusc – Emil, un minor de 17 ani, extrem de violent, care m-a mai  bătut de câteva ori la discotecă mă somează să recunosc faptul că ştiu că are dreptate în cearta cu vărul său. Eu le-am spus, verde în faţă, că habar n-am despre ce vorbeşte Emil, la care acesta, turbat de furie, a sărit la mine şi mi-a ars un pod de palmă, în faţă, de-am văzut stele verzi. Ştiind că urmează şi alte lovituri, am luat-o la fugă. Însă, uitându-mă după el l-am văzut şi pe tatăl lui cum scoate un briceag şi împreună cu Emil porneşte după mine”. Din fericire, Daniel reuşeşte să se refugieze în prima gospodărie pe care o vede deschisă, vrea să închidă uşa dar nu apucă  fiindcă tatăl şi fiul apar şi se străduiesc din răsputeri să-l împiedice să o închidă cu yala. „Şi aşa, cum mă luptam cu ei, din fericire, a apărut de afară gazda, Dacian.  Acesta i-a înfruntat, i-aluat de cap pe amândoi  şi  i-a dat afară din curte, după care a anunţat poliţia. Oamenii legii au venit cu promptitudine la faţa locului, iar eu am depus, în aceeaşi noapte,  plângere penală împotriva lui Emil şi a tatălui său. Nu de alta, dar vă spun sincer că am trecut realmete pe lângă moarte, fiindcă ăştia m-ar fi omorât, cu siguranţă, atâta erau de beţi şi de puşi pe răutăţi. Plus că am şi o sensibilitate aparte pentru Emil – care, cum vă spuneam, m-a mai bătut în câteva rânduri – şi pe mulţi alţii de asemenea nimeni nu i-a pus deocamdată frâu, de frică să nu le aprindă casele, cum ameninţă adesea. Aşa că o să merg pe mâna legii şi voi face cum hotărăşte ea”, adaugă Daniel.


„La secţia de poliţie din comuna Borşa s-a întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire şi alte violenţe”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here