Banca Transilvania a ieșit la cumpărăyuti și a preluat o companie de leasing auto de la Ion Țiriac. Până acum, BT a preluat Volksbank, Bancpost, ERB Retail Services, ERB Leasing, Idea Bank, Idea Leasing şi Idea Broker de Asigurare. 

Banca Transilvania și Grupul Țiriac au semnat un acord de achiziționare a companiei Țiriac Leasing. Finalizarea tranzacției este prevăzută în prima parte a acestui an, după ce va fi supusă analizei și aprobării autorității competente, potrivit unui comunicat de presă al BT.

Până la primirea aprobării, Țiriac Leasing îşi va desfăşura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania, iar ulterior va fi integrată acestuia.

BT urmărește, prin această achiziție, să-și consolideze poziția pe nișa de leasing auto, dar și să își întărească poziția în piață cu servicii de finanțare alternative.

Țiriac Leasing activează pe piața de profil de peste 20 de ani, timp în care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentând o specializare semnificativă și recunoscută în sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. La data acestei tranzacții, Țiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finanțând de-a lungul timpului peste 37.000 de clienţi.

Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la rândul său pe piață de peste 20 de ani, timp în care a susținut peste 10.000 de clienți și a încheiat peste 20.000 de contracte, iar în 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,366 milioane de lei. În 2021, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT, Idea Leasing.

Grupul Financiar Banca Transilvania va beneficia în urma finalizării tranzacției de expertiza echipelor celor două entități specializate în leasing financiar de un portofoliu reunit și de o varietate extinsă a ofertei de servicii și produse derivate. 

Consultanții în tranzacția Țiriac Leasing – Banca Transilvania au fost: PwC, D&B DAVID și BAIAS S.C.A. pentru Banca Transilvania, respectiv Filip & Company pentru Grupul Țiriac.

Banca Transilvania a făcut prima achiziţie în 2015, Volksbank România, urmată în 2018 de Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing, respectiv de Idea Bank, Idea Leasing şi Idea Broker de Asigurare, în 2021. 

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei, acoperind toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 19% cotă de piaţă, 3,4 milioane de clienţi, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi. Este singurul brand bancar românesc din Brand Finance Banking 500 (2021). Dincolo de banking, BT doreşte să aibă impact pozitiv în România, atât pentru oameni, cât şi pentru business şi mediu.

Țiriac Leasing este unul dintre liderii pieței de leasing din România și oferă finanțare în sistem de leasing financiar pentru toate modelele de autovehicule, de la autoturisme până la flote comerciale, și finanțare de echipamente. Portofoliul de clienți al Țiriac Leasing este format atât din companii private, multinaționale, companii din sectorul public, cât și din persoane fizice și persoane fizice autorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here