Emil Boc a reuşit să-şi impună punctul de vedere în partid prin unicul candidat al alegerilor judeţene ale filialei PDL. Gazeta de Cluj vă prezintă anumite amănunte picante din interiorul alegerilor. Oricum, totul s-a făcut pe dos aici, o adevărată varză a la Cluj. Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a ieşit principalul pierzător al acestor alegeri, iar toţi oamenii săi nu au fost realeşi. Deşi nu a fost vehiculat nimic de acest gen până în prezent, principala miză a acestor alegeri a fost desemnarea candidaţilor pentru primăria municipiului Cluj-Napoca şi a Consiliului Judeţean Cluj. Daniel Buda, preşedintele comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a fost reales preşedinte, însă concurenţa a fost inexistentă. Lui Mircea Avram i-a fost refuzată prezenţa în comisia de vot

PDL s-a rupt în două. Politicienii care luptă la nivel naţional s-au rupt de judeţ şi de oamenii din teritoriu. Deşi alegerile au fost pentru întreg judeţul, chiar omul care ţine legătura cu cei din teritoriu şi care le asigură finanţarea a fost îndepărtat din funcţiile de conducere. Deşi Alin Tişe a dat un semnal partidului din interior, acesta a fost recepţionat de lideri, însă nu a fost luat în seamă. Majoritatea oamenilor susţinuţi de Tişe au căzut pe capete, iar unora li s-a refuzat chiar dreptul de a participa la numărarea voturilor.

Mircea Avram, respins

Mircea Avram nu a fost dorit de conducătorii de numărătoare a voturilor. Oricum, toţi oamenii aflau „pe şleau” dinainte despre cine a câştigat. Nu de parcă ar fi fost o surpriză, mai ales că era un singur candidat şi lista a fost trimisă înainte de eternul lider Daniel Buda.

Alegeri de sus în jos

Alegerile din Cluj-Napoca în interiorul PDL Cluj au fost exact pe dos decât ar fi trebuit. Prima dată au fost alegerile la nivelul judeţului, şi nu la nivelul cartierelor cum ar fi trebuit. Alin Tişe, principalul pierzător al alegerilor, ar fi avut mult mai multe şanse, însă nu a fost lăsat să candideze. Gurile rele spun că conflictul dintre Tişe şi Apostu s-ar fi accentuat dacă primul ar fi ieşit preşedinte al partidului şi nu l-ar mai fi propus pe actualul primar drept candidat la următoarele alegeri. Oamenii realeşi în funcţie nu au notorietate şi nu sunt cunoscuţi de popor.

Buda a greşit din prima

Daniel Buda, preşedintele comisiei juridice din Camera Deputaţilor, şi-a păstrat funcţia la nivelul judeţului Cluj în PDL, cea de preşedinte. Numai 50 şi ceva de suflete au avut "curajul" să i se opună având în vedere că nici nu avea un contracandidat pe funcţia sa.

Oricum, din primele minute de când a aflat surprinzătoarea veste că a fost reales preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda a avut un comportament arogant după cum este prea bine cunoscut. Nu s-a schimbat nimic în PDL Cluj şi asta a dovedit-o când a refuzat să răspundă la prima întrebare a Gazetei de Cluj. Deşi a fost o întrebare simplă, "V-au trecut emoţiile după ce aţi fost reales?", Daniel Buda a dat indiferent din mână şi a plecat de lângă reporterul Gazetei de Cluj. Probabil tot de la el a învăţat şi secretara dânsului, care avea o atitudine sfidătoare pe faţă.

La toate alegerile din interiorul PDL de până acum, fie că a fost ales preşedinte Elena Udrea, Ioan Oltean, Lucian Bode(n.r.preşedintele PDL Sălaj), sau alţi lideri ai partidului, au curs osanalele si laudele pe banda rulanta. De data aceasta, nimeni nu a avut prea multe cuvinte de spus despre Daniel Buda, cea mai discretă a fost Elena Udrea, care a declarat că "Daniel, doar nu vrei să fac publice sentimentele mele faţă de tine."

Cearta Tişe-Buda

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, ar fi supărat că ar fi fost scoase la înaintare pentru câştigarea de funcţii persoane care nu sunt cunoscuţe de oameni. „Cum pot să fie pe liste anumiţi oameni care sunt cunoscuţi de către 2-3 la sută din oameni”, i-ar fi zis Tişe lui Buda, conform unor surse din apropierea preşedintelui CJ Cluj. Daniel Buda nu a vrut însă să renunţe la sistemul de pile şi prietenii şi a mers în continuare pe această idee. Oricum, relaţiile distante între Tişe şi Buda nu ar fi început de azi de ieri. În urmă cu şase ani de zile ar fi vrut preşedintele CJ să-l „atârne de lustră” pe liderul PDL Cluj. Tişe nu a fost sfios să-l critice niciodată pe Buda, deşi liderii partidului au declarat că astfel de lucruri se spun în interiorul partidului.

„Am încredere în oamenii acestui partid, care mai ştiu să fie oameni normali.
Consecvent fiind deciziei luate, anunţ public că nu voi candida la nicio funcţie de conducere a PDL Cluj. În acelaşi timp, pentru prezent, nu voi accepta nici statutul de participant ca membru de drept în organele de conducere a organizaţiei judeţene, din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean.
În plus atrag atenţia public că aroganţa şi suficienţa, combinate cu totala rupere sau ignorare a realităţilor generale, conduc la degradarea şi pierderea, în ultimă instanţă, a credibilităţii. Dragi colegi, sunt convins ca mulţi dintre voi simţiţi aceste lucruri, şi vă îndemn să luaţi poziţie, pentru viitorul acestui partid. Pentru că, nu trebuie să uităm, viitoarele alegeri locale, care vor avea loc în anul 2012, vor trebui câştigate în primul rând de cei care vor fi aleşi acum să conducă destinele acestei organizaţi”, a declarat Alin Tişe pe blogul său.

Deputaţii PDL de Cluj
•  Mircia Giurgiu
•  Daniel Buda
•  Petru Călian   
•  Adrian Gurzau

Senatorii PDL de Cluj

•  Mihail Hârdău  
•  Şerban Radulescu

Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.