grafic burse mondiale

Bursele mondiale par să își revină încet după prăbușirea de joi.

Tranzacțiile la termen din SUA au înregistrat volume mai mari, în condițiile în care băncile centrale au lansat noi măsuri sprijin ale piețelor pentru a reduce impactul coronavirus.

La Bursa de Valori București, indicii erau pe verde în jurul orei 10 a.m., indicele BET înregistrând o creștere de 2,3%.

Bursele din Asia înregistrau pierderi importante vineri, mai ales bursa de la Tokyo, pe fondul pandemiei de coronavirus care provoacă temeri referitoare la o recesiune mondială, transmite AFP, citat de Agerpres. Cea mai mare bursă asiatică, cea de la Tokyo, a înregistrat vineri cea mai proastă şedinţă de după catastrofa nucleară de la Fukushima, în luna martie 2011. Indicele principal, Nikkei a înregistrat o cădere de peste 10% până la 16.691,98 puncte, în jurul ore 1:30 GMT, pentru ca la pauza de la prânz să afişeze un declin de 7,97%.

Bursele chineze erau şi ele în scădere, chiar dacă una mai puţin pronunţată decât cea înregistrată de bursa de la Tokyo.

Anunţul surprinzător al preşedintelui american a spulberat speranţele pieţelor cu privire la un răspuns global concertat, atât pe plan medical cât şi economic.

Investitorii au fost îngrijorați de decizia preşedintelui Donald Trump de a suspenda intrarea europenilor din spaţiul Shenghen în SUA timp de 30 de zile pentru a limita propagarea virusului Covid-19, care a atins stadiul de pandemie, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Astfel, Banca Centrală Europeană (BCE) a lansat joi un pachet de măsuri destinate să limiteze impactul coronavirusului asupra economiei zonei euro, fără însă a reduce dobânzile aşa cum au făcut Rezerva Federală americană (Fed) sau Banca Angliei, ceea ce a dezamăgit pieţele, scrie și Financial Times.

Tranzacțiile futures au indicat o creștere de 1,9 la sută pentru S&P 500, iar analiștii spun că se așteaptă ca FTSE 100 să crească cu 2,2 la sută. Vineri, randamentul de 10 ani al Trezoreriei SUA a crescut cu 6 puncte de bază, până la 0,866 la sută. Randamentele scad odată cu creșterea prețurilor obligațiunilor.


sursa- https://www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.