Firma Leoni a făcut o cerere de strămutare a procesului în care se judecă cu fostul director Marius Cotor. Dosarul este rolul Tribunalului Bistrița, iar reprezentanții firmei au cerut să fie judecat de o altă instanță.

”Respinge cererea de stramutare formulata de catre petentele SOC LEONI AG PRIN MUSAT&ASOCIAŢII SPARL și LEONI WIRING SYSTEMS ROMANIA SRL in ceea ce priveste dosarul nr. 1484/112/2022 al Tribunalului Bistrita Nasaud. Definitiva. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin intermediul grefei instantei”, arată soluția pe scurt a instanței.

În 2017, Cotor a fost demis de la firma Leoni din Bistrița după ce, cu un an înainte, s-a descoperit o fraudă de 40 de milioane de euro. Chiar dacă oficialii companiei au declarat că niciunul dintre angajați nu este implicat, Cotor a fost demis fără a se putea apăra.

Drept urmare, el a contestat decizia de demitere într-un proces care se judecă pe rolul Tribunalului Cluj.

Pe lângă anularea deciziei de concediere, Cotor cere reintegreze în funcția pe care a deținut-o în cadrul companiei Leoni și o serie de despăgubiri care ar ajunge la 20.000 de euro.

Leoni Wiring Systems a fost înfiinţată în anul 1917 şi este una dintre cele mai bine cotate firme din industria automotive. În total, Leoni are peste 75.000 de angajaţi în 32 de ţări din lume. La Bistrița au ajuns în 2002, iar de atunci sunt în continuă dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here