Curtea de Apel Cluj a dat o decizie în procesul deschis de fostul viceprimar Petrovan Ioan care a contestat verdictul dat în privința lui de Agenția Națională de Integritate.

”Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Petrovan Ioan, în contradictoriu cu pârâta Agenţia Natională de Integritate, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, arată soluția pe scurt a instanței.

În comunicatul ANI la viceprimarul de Șieu, Ioan Petrovan se precizează: „Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 august 2016 – 19 august 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier local în cadrul C.L. al Comunei Șieu și o funcție contractuală în cadrul Primăriei Comunei Șieu, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, în calitate de consilier local, anticipând posibilitatea obținerii unui avantaj patrimonial pentru sine, respectiv pentru soție sa, a participat la adoptarea și votarea Hotărârilor C.L. al Comunei Șieu care au avut pe ordinea de zi votarea bugetului local pe venituri și cheltuieli pentru perioada 2020-2022, cheltuieli în care se includ și salarii pentru asistenții personali, funcție contractuală pe care atât Petrovan Ioan cât și soția acestuia au exercitat-o în cadrul Primăriei Comunei Șieu.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) și alin. 2) din O.U.G. nr. 57/2019”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here