Un tânăr angajat la o unitate militară din Dej s-a trezit, în dimineaţa zilei de duminică, 10 iunie, bătut şi cu maşina distrusă de nişte tineri drogaţi, care l-au blocat în parcarea unei staţii de autobuz din municipiu. Acesta, aflat în maşină împreună cu iubita lui tocmai se pregătea să lase în staţie două fete, bune cunoscute de-a lor, pe care le luase din drum. La această oră poliţiştii dejeni le-au deschis, atacatorilor, un dosar penal pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe, precum şi pentru distrugere.

 

Tânărul din Dej, atletic şi cu înfăţişare de om cumsecade aşteaptă, însoţit de tatăl său, momentul în care să fie primit în cabinetul de consultaţii al I.M.L.Cluj. Are câteva urme de lovituri pe obraz şi e limpede că se află într-un evident impas, neobişnuit cu astfel de situaţii. Mărturiseşte acesta, căutându-şi cu grijă cuvintele: „Duminică dimineaţă, pe la 4.40 dimineaţa am lăsat jos, în staţia de autobuze din cartierul „Dallas”, două fete, cunoştinţe de-ale mele şi de-ale iubitei mele, cea cu care mă aflam iniţial în maşină.  Fusesem în ziua precedentă la Zilele Gherlei, apoi ne-am dus la Beclean, unde am mâncat, iar dimineaţă am venit spre casă. În drum, le-am luat, de la o discotecă, pe cele două prietene ale noastre, şi le-am adus până la staţia de autobuz locul unde s-a petrecut incidentul. Acolo, numa` ne-am trezit înconjuraţi, în parcare, de patru băieţi, cunoscuţi consumatori de droguri din oraş – între care se distinge de la distanţă Paul, minor din câte ştiu. Ei, bine, acest Paul le-a zis fetelor să coboare, după care s-a răzgândit şi a zis să cobor şi eu. N-am coborât. Atunci, de supărare, Paul mi-a spart geamul şi oglinda, cu un pumn, şi mi-a îndoit serios capota şi una dintre uşi. Dar mi-a şi ars după aceea câţiva pumni, după care m-a tras spre geam. Eu am anunţat degrabă poliţia însă, în momentul când oamenii legii şi-a făcut apariţia, au rupt-o la fugă şi s-au pierdut printre clădiri”. Mărturiseşte că e foarte supărat de incident, pentru bătaia pe care a suferit-o, nevinovat dar mai ales pentru că i-a fost distrusă mândreţea de maşină, adusă din Germania în urmă cu două săptămâni. Adaugă tânărul militar: „N-am ripostat, vă daţi seama c-ar fi ieşit moarte de om. Dart în schimb o să le cer atacatorilor – şi mai ales lui Paul, ăsta – daune morale de n-o să se adune. Plus să-mi repare maşina la un service specializat”… Intervine în discuţie, pentru prima dată şi tatăl tânărului: „Poate că n-am fi făcut plângere dacă nu ne-ar fi solicitat şi poliţiştii să facem acest lucru, fiindcă se pare că băieţii ăştia au o mulţime de fapte rele la activ şi trebuie – după ultima lor ispravă – încălţaţi!” Tânărul este poftit în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce, curând, cu un certificat în care i-au fost recomandate trei zile de îngrijiri medicale.

„Poliţiştii din municipiul Dej au un dosar penal, în lucru, sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, precum şi pentru distrugere”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here