De aproape 2 ani poliția clujeană lucrează la un dosar penal în care un medic clujean a reclamat că a fost mușcat de un câine. Proprietarul patrupedului este din Deva. Zilele trecute, exact în aceeași zonă, un copil de 4 ani a fost mușcat de cap, iar proprietarul animalului, tot din Deva, a fost reținut pentru 24 de ore.

Am încercat să aflăm de la purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj dacă în cele două cazuri este vorba despre același proprietar de câine. 

”Nu vă pot da această informație deoarece nu o am. Dacă vă transmit inițialele persoanei respective sunt încălcate directivele prelucrării datelor cu caracter personal deoarece ele pot duce la identificarea persoanei respective”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Medicul clujean Traian Strâmbu a povestit că, de când a făcut plângerea penală la poliție, din toamna anului 2019, nu a mai primit niciun răspuns.

”Eu locuiesc lângă Parcul Central și, în 2019, exact în locul în care a fost mușcat copilul respectiv, a sărit din curte un câine de rasă și m-a mușcat de coapsă. Rana a fost destul de mare deoarece a trebuit să merg la urgențe să fiu cusut. Atunci am depus plângere penală, dar nici până acum nu am primit niciun răspuns de la poliție. Știu doar că au întocmit un dosar penal, că proprietar este Liana Roba, o tânără din Deva. Știu că este din Deva pentru că am cerut carnetul de sănătate să văd dacă este vaccinat și mi-au spus că nu îl găsesc pentru că ar fi în Deva”, spune Traian Strâmbu.

Ieri, IPJ Cluj a transmis că proprietarul câinelui a fost reținut pentru 24 de ore.

”La data de 23 martie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că, în Parcul Central Simion Bărnuțiu din Cluj-Napoca, un minor a fost mușcat de un câine.

La fața locului s-a stabilit că un minor în vârstă de 4 ani, din municipiul Cluj-Napoca, care se afla în parc însoțit de unul dintre părinți, a fost mușcat de un câine care nu ar fi fost asigurat cu lesă și botniță, conform prevederilor legale.

Cu ocazia verificărilor efectuate, a fost identificat proprietarul câinelui,  un tânăr de 25 de ani, din Deva.

În urma evenimentului, minorul a fost transportat la o unitate medicală în vederea acordării îngrijirilor medicale.

Raportat la cele constatate, polițiștii s-au sesizat din oficiu, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, faptă prevăzută și pedepsită de OUG 55/2002.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca, la data de 25 martie a.c, tânărul de 25 de ani, din Deva, a fost reținut pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, faptă prevăzută și pedepsită de OUG 55/2002”, arată comunicatul IPJ Cluj.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here