Calin Mişan, unul dintre liderii galeriei Universităţii Cluj, a recunoscut că a făcut parte dintr-un grup de oameni care a vândut fulare fără să emită bonuri fiscale, fapt ce denotă  evaziune fiscală. El pare să nu mai fie interesat de Universitatea Cluj când nu mai are ce să “jupoaie” de pe ea şi din acest motiv s-a gândit să fraierească autorităţile locale. El a primit câte 15.000 de lei de la Primăria municipiului Cluj-Napoca, cât şi de la Consiliul Judeţean Cluj, bani pe care recunoaşte chiar dumnealui că sunt şanse minime să îi folosească. Dar totuşi cei care nu au primit fonduri din cauza lui Calin Misan rămân doar cu buza umflată…Mai culmea este că pe Mişan îl doare-n cot de amenzile primate de Universitatea Cluj din cauza suporterilor, deşi anterior se bătea cu pumnul în piept că însuşi suporterii vor prelua datoriile.

300.000 de euro sunt datoriile din amenzi pe care le-a strâns în ultima perioadă clubul Universitatea Cluj. Pe liderul suporterilor, Calin Misan, nu îl interesează aceste datorii şi spune că nu va face nimic pentru ca suporterii, pe care chiar dumnealui îi controlează, să nu mai aducă sancţiuni clubului aflat în dificultăţi financiare.
30.000 de lei din bani publici

Mişan are cu Asociaţia Şepcilor Roşii, unde ele este preşedinte,  două proiecte câştigate din banii Primăriei municipiului Cluj-Napoca şi a Consiliului Judeţean Cluj, ambele în valoare de 15.000 de lei. El spune că cel mai probabil nu le va duce la bun sfârşit din cauză că Universitatea Cluj nu vrea să sprijine aceste proiecte. De fapt, el a uitat că Asociaţia Şepcilor Roşii şi-a asumat aceste proiecte. Oficialii Consiliului Judeţean Cluj au anunţat că în cazul în care unul dintre câştigătorii de proiecte pentru sport nu doreşte accesarea proiectelor va trebuie să îi anunţe pentru ca aceştia să direcţioneze fondurile în alte direcţii, respectiv pentru alte proiecte care stau pe stand-by.

Călin Mişan este acuzat de mai multe voci din apropierea mediului sportiv că este cel care ar trage clubul Universitatea Cluj în jos. Toată lumea ştie că liderul galeriei a scos bani frumoşi din vânzarea fularelor universităţii Cluj, iar acum tot mai îşi plasează anumite modele în magazinele de profil.

Asociat cu echipa în insolvenţă

Călin Mişan este asociat în cadrul societăţii Studio Treisprezece alături de Marius Călin Mişan, Romulus Lazăr şi de societăţile Universitatea Cluj SA, dar şi Origin Industries. Firma a fost înfiinţată în 2010, însă nu prea a a avut activitate: cifră de afaceri de 26.551 de lei în 2010, 515 lei în 2011 şi 0 în 2012.

 

Mişan nu are nici o poziţie

“Chiar nu vreau să am nici o poziţie(n.r. faţă de datoriile create de suporteri prin intermediul amenzilor). E problema clubului. Poate nu sunt aşa mare U-ist. Tot pentru asociaţie am făcut o acţiune pentru că nu se ocupă nimeni de marketing. Era vorba de alt grup, neînregistrat. Ne-am adunat noi 50 de oameni şi ne-am apucat să facem marketing şi să vindem fulare, iar banii au fost folosiţi pentru coregrafii, pentru deplasările suporterilor. Le-am înregistrat în casă. Sunt un tip nesemnificativ. Nu cred că vom utiliza acei bani(n.r. de la CJ Cluj). Noi vom plăti integral acea tabără dacă se va face. Se pare că nu se va face pentru că nu ştiu dacă sunt interesaţi cei de la club. Dacă sunt interesaţi cei de la club pentru masa juniorilor vom derula proiectul. Punctual. Am zis că putem noi cere prin intermediul asociaţiei bani în locul clubului pentru că ei nu au timp. Sunt slabe şanse să derulăm proiectul. Nu mă interesează situaţia clubului. Nu o comentez pentru că nu o cunosc. Noi nu facem pentru Walter sau pentru Mărginean, am vrut să acordam un sprijin juniorilor“, arată Călin Mişan pentru Gazeta de Cluj. Mişan era mai preocupat de unde avem noi informaţiile, el nefiind capabil să realizeze că proiectele sale aprobare de Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj sunt chiar pe site-ul instituţiei.

Surse din cadrul Consiliului Judeţean Cluj ne-au arătat că pentru a primi acei bani cei de la Asociaţia Şepcilor Roşii trebuie să deruleze întâi proiectul din bugetul propriu, iar mai apoi să le trimită facturile şi dovada că au de decontat transportul şi cazarea. “Trebuie să demonstreze că aceşti bani chiar au fost folosiţi pentru taberele unor grupe de juniori de la U“, arată surse din cadrul CJ Cluj.

Asociaţia Şepcilor Roşii 1919 este înfiinţată din septembrie 2009, iar membrii acestuia sunt: Marius Călin Mişan, preşedinte, vicepreşedinte financiar, atragerea de fonduri de dezvoltare- Sorin Adrian Achim, vicepreşedinte organizare- Dorin Jeler, vicepreşedinte relaţii cu mass-media, cluburi, alte organisme ale suporterilor, sportive- Ferncea Mircea Vasile şi Mircea Cristian Sandru, vicepreşedinte juridic.

Suntem curioşi când vor exista oameni cărora chiar le va păsa de Universitatea Cluj şi de ce au fost ei atât de greu de găsit până acum…Căci pentru evaziune fiscală din fulare a fost bun şi Călin Mişan…

Tiberiu Hrihorciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.