După ce Anca Jurma a anunțat că nu vrea să mai conducă interimar DNA, șefia instituției va fi preluată de procurorul-șef adjunct Călin Nistor. El lucrază de peste 20 de ani în magistratură, iar din DNA face parte din 2006. În 2013 a fost propus de Daniel Morar în funcția de șef al DNA.

În vara anului trecut, procurorul-şef adjunct al DNA, Călin Nistor, a declarat că nu este hotărât dacă îşi va depune candidatura pentru şefia Direcţiei, însă înclină să nu o facă, precizând că cel care va prelua conducerea trebuie să fie un om din interiorul instituţiei, care să efectueze o evaluare urgentă.

„Nu sunt hotărât dacă-mi voi depune candidatura. Mai sigur, nu. Este opţiunea mea. Ca om care a lucrat în DNA, aş spune că e bine să fie condusă de un om din cadrul structurii, cu experienţă, pentru că ştie mecanismele din interior şi vulnerabilităţile şi punctele forte ale instituţiei. Dacă ne uităm în istorie, veţi vedea că DNA nu a fost condus de un om din cadrul structurii”, a declarat ajunctul Direcţiei, Călin Nistor, la B1TV.
Sursa citată a mai precizat că cel care va prelua această funcţie trebuie să facă o evaluare urgentă a instituţiei pe care o va conduce.
„Trebuie făcută o evaluare urgentă a personalului, identificate, analizate cauzele în care s-au dispus achitările. Trebuie făcut curat în DNA. Presupun că tot timpul, procurorii au fost aduşi pe criterii profesionale”, a mai spus adjunctul DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here