Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ia poziție în față încercărilor disperate ale unor magistrați și politicieni care se zbat să provoace desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Tăriceanu îi acuză că, din interes, ignoranța, ori pur și simplu ticalosie, sunt gata să sacrifice libertatea și independența judecătorilor.

Într-o postare făcută pe Facebook, președintele Senatului le reamintește apărătorilor vechiului sistem că, atunci când DNA se ocupa de anchetarea magistraților, era vorba, de fapt, de o amplă operațiune de confecționare a unor dosare pentru șantajarea judecătorilor, practică care a încetat după înființarea SIIJ, arată luju.ro

Tăriceanu semnalează astfel că cei care acum contesta funcționarea Secției de investigarea infracțiunilor din justiție nu au avut nimic de obiectat atunci când magistrații erau anchetați de DNA, iar asta pentru că “doamna Kovesi și acoliții ei aveau drept de viață și de moarte asupra Justiției, punând pumnul în gură judecătorilor și forțându-i să danseze în câmpul tactic după muzică serviciilor”. Președintele Senatului își continuă critică și arată că cei care au tăcut mâlc pe vremea când se săvârșeau grave abuzuri asupra magistraților, ies acum la atac împotriva Secției care a reușit să își dobândească independența: “Din interes, ignoranța, ori pur și simplu ticăloșie, sunteți gata să sacrificați libertatea și independența judecătorilor”.

Șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu a comentat astfel și „agitația neobișnuită în anumite zone după ce Comisia de la Veneția a opinat că există neclarități în procesul de numire și funcționare a Secției speciale de investigare a magistraților”.

Iată postarea făcută de Călin Popescu Tăriceanu:

“Văd o agitație neobișnuită în anumite zone după ce Comisia de la Veneția a opinat că există neclarități în procesul de numire și funcționare a Secției speciale de investigare a magistraților. Poate membrii comisiei or fi având unele semne de întrebare, dar voi, apărătorii vechiului sistem, sigur nu aveți.

Vă prefaceți că nu știți de ce s-a înființat această secție. Va reamintesc eu, pe scurt: pentru că, atunci când de anchetarea magistraților se ocupa DNA, aveam parte, în fapt, de o amplă operațiune de confecționare a unor dosare pentru șantajarea instanțelor de judecată. Când Secția s-a înființat, la DNA dospeau pentru vremuri ‘oportune’ peste 4.000 de dosare pe numele unor magistrați. Când a fost momentul transferului acestor dosare la nouă secție, același DNA a clasat mai mult de jumătate dintre ele. Dovadă clară că erau ținute doar că metodă de șantaj. Pe atunci era totul în regulă, nu-i așa, pentru că doamna Kovesi și acoliții ei aveau drept de viață și de moarte asupra Justiției, punând pumnul în gură judecătorilor și forțându-i să danseze în câmpul tactic după muzica serviciilor.

Citește mai departe …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here