Judecătorii Iuliana Moldovan şi Viorel Virgil Andreieş de la Curtea de Apel Cluj au decis să îl condamne cu suspendare pe Angel Baciu, un cămătar din Turda trimis în judecată pntru șantaj.

Potrivit soluției pe scurt a instanței Baciu a primit cu suspendare o pedeapsă de 2,4 ani, cu termen de supraveghere de 2 ani.

Anchetatorii spun că Baciu lua dobânzi de 50%/lună pentru sumele de bani pe care le împrumuta. Cei care întârziau cu plata sumelor de bani erau amenințați cu bătaia.  

Potrivit rechizitoriului, o persoana care a împrumutat de la cămătarul turdean 600 de lei a ajuns, din cauza dobânzii practicate, să plătească 5.000 de lei. Până când a fost arestat de polițiști, omul era teroriziat periodic de Baciu.  

În urma percheziției domiciliare, polițiștii au găsit mai multe obiecte confecționate pentru acte de violență. 

„LA DATA DE 21 IANUARIE A.C., POLIȚIȘTII DIN CADRUL POLIȚIEI MUNICIPIULUI TURDA – BIROUL DE INVESTIGAȚII CRIMINALE AU EFECTUAT O PERCHEZIȚIE LA DOMICILIUL UNUI BĂRBAT, DE 47 DE ANI, DIN TURDA, BĂNUIT DE COMITEREA INFRACȚIUNILOR DE ȘANTAJ ȘI CAMĂTĂ. DE LA LOCUINȚA ACESTUIA, AU FOST RIDICATE AGENDE CU ÎNSEMNĂRI, BANI, OBIECTE ANUME CONFECȚIONATE PENTRU LOVIRE ȘI UN CARTUȘ DE PISTOL MITRALIERĂ, BUNURI CARE CONSOLIDEAZĂ PROBATORIUL ÎN CAUZĂ.

CONFORM INVESTIGAȚIILOR EFECTUATE, ÎN LUNA IUNIE  2017, CEL ÎN CAUZĂ AR FI ÎMPRUMUTAT 600 DE LEI PERSOANEI VĂTĂMATE ȘI I-AR FI APLICAT O DOBÂNDĂ DE 50% LUNAR. PERSOANA VĂTĂMATĂ I-AR FI RETURNAT, PÂNĂ ÎN PREZENT, 5400 DE LEI. DE ASEMENEA, ÎN CURSUL LUNII DECEMBRIE 2018, CEL ÎN CAUZĂ AR FI AMENINȚAT CU ACTE DE VIOLENȚĂ ACEEAȘI PERSOANĂ, PENTRU FAPTUL CĂ ACEASTA NU I-AR FI RETURNAT BANII ÎMPRUMUTAȚI. PREJUDICIUL A FOST RECUPERAT ÎN PROPORȚIE DE 40%”, AU PRECIZAT CEI DE LA IPJ CLUJ.

Citeste si Clujean arestat pentru cămătărie. Ţinea un carneţel cu datele datornicilor şi îi ameninţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here