Operatorii vor fi obligați să înștiințeze persoanele care sunt interceptate de acest fapt, la cerere, în maximum 60 de zile calendaristice, prevede un proiect privind protecția datelor cu caracter personal al senatorului PSD Șerban Nicolae, adoptat de Camera Deputaților, for decizional. 

Proiectul a trecut miercuri cu 178 voturi pentru – PSD, ALDE, UDMR, 84 împotrivă – PNL și USR și 16 abțineri – PMP și o parte dintre neafiliați și va merge la promulgare.

Ce prevede proiectul la art. 12 și 14:

„Operatorii sunt obligați să instituie măsurile organizatorice, tehnice și de procedură pentru a furniza persoanei vizate informațiile necesare și pentru a asigura transmiterea unui răspuns în legătură cu prelucrările desfășurate sau în legătură cu notificarea persoanelor vizate în cazul apariției unui incident de securitate.

Operatorul are obligația de a informa persoana vizată, în scris, cu privire la modul de soluționare a cererilor formulate în temeiul prezentei legi. Răspunsul se transmite în mod gratuit, în cel mult 60 de zile calendaristice.

La cerere, atunci când legea nu prevede altfel, operatorul comunică persoanei vizate următoarele informații suplimentare: Temeiul juridic al prelucrării; Perioada pentru care sunt stocate datele cu caracter personal sau, în cazul în care nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili perioada respectivă; Dacă este cazul, categoriile de destinatari ai datelor cu caracter personal, inclusiv din state terțe sau organizații internaționale;

Orice alte informații suplimentare, în funcție de specificul activităților de prelucrare, în special atunci când datele cu caracter personal sunt colectate fără știrea persoanei vizate”.

Citește aici proiectul în întregime

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here