Un camion cu ajutoare trimis din România a fost capturat și golit către de soldații ruşi în Ucraina. Șoferul a scăpat cu viață și a fost lăsat să se întoarcă înapoi în țară pentru că avea paşaport românesc.

„Un paşaport românesc în perioada asta e aur în Ucraina. Poţi să treci graniţa, poţi să pleci din ţară, poţi să faci multe lucruri. 

Chiar am o poveste pe care mi-au spus-o colegii noştri voluntari zilele trecute. Au trimis un camion care a fost capturat de ruşi. Noi nu trimitem armamament, doar alimente, medicamente şi produse de igienă personală. Asta-i tot ce trimitem. 

Camionul respectiv a fost oprit de ruşi, au fost furate produsele. Dar pentru că acel camion avea numere româneşti şi şoferul avea paşaport românesc, nu i-au făcut nimic.

E emblematică imaginea asta: un camion special cu ajutoare trimis cu un şofer român spre Harkov a fost oprit de ruşi, a fost furat, dar şoferul a fost lăsat să se întoarcă cu camionul gol.

Dacă nu avea paşaport românesc, şoferul ar fi fost împuşcat, iar camionul ar fi fost furat cu totul. Deci scăparea şoferului a fost paşaportul românesc”, a declarat europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, potrivit stirileprotv.ro.

Europarlamantarul a creat pe 11 februarie, chiar înaintea invadării Ucrainei de către Rusia, grupul „Uniți pentru Ucraina”, care a venit în sprijinul refugiaților ucraineni. 

Comunitatea numără acum 280.000 de persoane care ajută refugiații cu bunuri, transport sau cazare.

Citește și: Dezvăluiri șocante despre laboratoarele americane aflate în afara SUA: scrisori infectate cu antrax, 20 de militari morți,  cazuri suspecte de pneumonie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here