Însoţit de mama lui, Răzvan Bogdan păşeşte în sala de aşteptare a I.M.L.Cluj. Tânărul în vârstă de 17 ani este un ins atletic, elev în clasa a XI-a la un liceu din municipiul Câmpia Turzii şi povesteşte că incidentul, de pe urma căreia a rămas traumatizat pentru o perioadă  nedefinită de timp, a avut loc săptămâna trecută în parcul din centrul municipiului. Totul a fost declanşat de o replică a agresorului, care l-a făcut “umflat”, iar el l-a sfătuit, pur şi simplu, pe acesta, să meargă la culcare. Acum tânărul agresat şi familia sa intenţionează să meargă până-n pânzele albe împotriva bătăuşului, un ins în vârstă de 19 ani!

Cu amabilitate, mama minorului mărturiseşte că întreaga scenă a avut loc marţi, 4 septembrie, în parcul din centrul municipiului – însă fiul ei, datorită neatenţiei medicilor din municipiul Câmpia Turzii a mai rămas acasă după incident alte trei zile, cazul fiind salvat până la urmă tot de către ei, la sesizarea medicului de familie al băiatului! Preia în continuare, Bogdan, firul povestirii: „Mă aflam, pe la ora unsprezece seara, în parcul din centru, împreună cu o fată şi un prieten, iar bătăuşul, unu` Nanu – în vârstă de  vreo 19 ani, elev aflat în programul „a doua şansă” – era însoţit şi el de o fată şi un băiat. La un moment dat acesta m-a făcut „umflat”, iar eu i-am zis că ar fi mai bine să meargă acasă şi să se culce. Atunci, fără să zică ceva mi-a ars o talpă-n piept, după care a continuat atacul cu un singur pumn, aplicat în faţă, extrem de puternic. Apoi, a plecat de acolo ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Am pornit, cu dificultate, spre casă, însă am remarcat că-mi tot curge sânge din nas, aşa că am luat un taxi şi m-am dus direct la Spitalul Municipal. Acolo, medicul de gardă m-a trimis acasă, zicând că n-am nimic, fără măcar să-mi dea o pastilă, ceva sau să-mi acorde primul ajutor… Am ajuns acasă, iar după aceea mama mi-a pus comprese pe locul respectiv şi – pentru că ameţeam încontinuu – am stat trei zile în repaos, la pat”. Însă vineri, 7 septembrie, Răzvan Bogdan s-a simţit teribil de rău şi s-a prezentat de urgenţă la medicul său de familie. Acesta l-a trimis înapoi la spital, unde medicii au realizat, în sfârşit, că nu e de glumă cu situaţia lui şi l-au trimis cu o ambulanţă la Clinica de Chirurgie Maxilofacială din Cluj-Napoca. Explică în continuare tânărul, cu un aer morcovit: „Acolo mi-au examinat filmele făcute la Spitalul Municipal Câmpia Turzii şi în aceeaşi seară mi-au legat cu sârmă dinţii, fiind vorba de o fractură de mandibulă şi, de asemenea, de pomete drept. Practic, Nanu mi-a mutat fălcile dintr-o parte într-alta, dintr-un singur pumn!  Acuma, pe lângă plângerea pe care i-am făcut-o deja la poliţie am să-l dau şi-n judecată fiindcă m-a nenorocit pentru o perioadă nedefinită de timp – tocmai acum, la începutul şcolii! O să avem grijă să-l vedem cât mai curând acolo unde îi e locul, la puşcărie, fiindcă e cunoscut ca mare „şmecher”, tot el fiind cel care i-a rupt, nu demult, trei coaste unui alt băiat din oraş”! Tânărul este poftit în cabinetul de consultaţii al I.M.L., de unde se întoarce curând cu un certificat în care i-au fost recomandate între 30 şi 35 de zile de îngrijiri medicale.

La Secţia de Poliţie a municipiului Câmpia Turzii a fost depusă o plângere pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Se fac verificări în vederea stabilirii circumstanţelor producerii faptei şi luarea măsurilor legale care se impun”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here