După 12 ani de gimnastică ritmică, perioadă galonată de o multitudine de medalii, Mihaela Marişcaş a trecut la fittnes. În nici patru ani de activitate a devenit campioană naţională şi va repreznta România la cele mai importante competiţii internaţionale.

Gimnastică…

Mihaela Marişcaş a început gimnastica ritmică pe când nu împlinise încă şase ani. A fost descoperită la o selecţie de profesorul Carmina Popescu. În cei 12 ani de carieră avea să obţină titlu după titlu atât cu echipa, dar şi cu ansamblul de la LPS Bihorul Oradea. „Eram micuţă şi visul oricărei fetiţe este să ajungă o gimnastă cât mai bună. Vrea să fie campioană. Ţin minte că-mi plăcea la nebunie cercul”, povesteşte Mihaela, care recunoaşte că munca pe care o depui în această disciplină sportivă, este enormă: „Aveam patru sau chiar cinci ore de antrenament pe zi. Inclusiv în vacanţă. Dar când îţi place ceea ce faci nimic nu ţi se mai pare o corvoadă”. A participat în fiecare an la Campionatul Naţional, prezenţe soldate de fiecare dată cu medalii de aur, mai ales în concursul pe echipe sau în cel al ansamblurilor, din care mai făceau parte Gal Hajnalka, Cristina Lădescu, Ioana Balog, Roxana Silaghi şi Renata Ştefănescu. A fost una dintre cele mai reprezentative echipe din istroia gimnasticii ritmice orădene. „Internaţionalele” Ungariei şi Croaţiei au fost dominate tot de echipa orădeană… dar anii au trecut şi, la 18 ani, Mihaela a spus adio gimnasticii ritmice. A fost un fel de „Adio dar rămân cu tine”, pentru că, atrasă mereu de covorul de concurs, Mihaela Marişcaş s-a îndreptat spre…

… Fittnes

„Nu puteam sta departe de gimnastică, de concursuri, de această atmosferă”, afirmă Mihaela. A debutat în competiţii la Bistriţa. „Era un început pentru mine. Nu ştiam prea bine ce se cere. Mi-am făcut exerciţiul cum am crezut eu de cuviinţă. Adevărul este că nu ştiam prea bine nici cu se mănâncă fittnesul. Nici măcar n-am ajuns în finală, dar am luat totul ca pe o experienţă benefică”, îşi aminteşte fosta gimnastă. Primul mare rezultat l-a obţinut la Timişoara, la „Cupa Libertăţii”, o întrecere la fel de importantă valoric ca o finală de Campionat Naţional. S-a întors acasă cu medalia de argint, într-o companie selectă. „Rezultatul de la Timişoara mi-a dat multă forţă, ambiţie. Atunci am ştiut că pot, că trebuie să am mai multă încredere în mine. Mă perfecţionasem între timp. A fost concursul decisiv din cariera mea, mai ales din punct de vedere moral”, ne-a spus Mihaela. În 2002 a luat iarăşi argintul, de data aceasta la Bucureşti, la „naţionalele” de junioare. Performanţa obţinută la Teatrul Rapsodia i-a adus şi selecţionarea în lotul naţional, cu care a participat la Balcaniada de la Bistriţa. Rezultatul? Vicecampioană balcanică. Tot argint va să zică! A „recidivat” la Timişoara pentru ca, în 2003 să urce la senioare. Aici a luat doar bronz, însă la junioare a devenit, în sfârşit, campioană naţională. În urmă cu opt zile, la Sibiu, Mihaela a atins vârful de formă sportivă devenind campioană naţională de senioare. Titlul îi conferă dreptul de a reprezenta România la Campionatele Mondiale, Europene şi Balcanice.

Meseria

Mihaela lucrează la Salonul Proestetic pentru că este absolventă a Facultăţii de Kinetoterapie. Este şi antrenor de gimnastică şi aerobic la Sala Aura. „Îmi place să lucrez cu copiii. Sunt dulci, drăgălaşi şi plăcuţi. Nu zic că nu e greu dar e o satisfacţie pe care n-o poţi descrie”, declară Miha, care găseşte timp, cam două ore pe zi şi pentru propriile antrenamente. „Vreau să rămân în frunte. Ştiţi cum se spune, că e greu să ajungi acolo dar şi mai greu e să te menţii!”.

de Nicolae Nan

 

 

MIHAELA MARIŞCAŞ

Carte de vizită

–    s-a născut la Oradea la data de 22 mai 1982
–    a practicat timp de 12 ani gimnastica ritmică
–    fostă campioană naţională la ansamblu şi cu echipa LPS Bihorul Oradea
–    vicecampioană naţională şi multiplă medaliată la CN de gimnastică ritmică
–    campioană naţională de senioare şi junioare la fittnes
–    vicecampioană balcanică de fittnes
–    legitimată la CSU Oradea (antrenor Fekete Ianos)
–    absolventă a Facultăţii de Kinetoterapie Oradea (promoţia 2004)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.