Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că există informaţii şi date cum că pe Canalul Bâstroe s-a dragat mai mult de 2,5 metri adâncime, cum era prevăzut într-un document agreat de România şi Ucraina. De aceea, a fost semnalată Comisia Europeană, a precizat premierul, care a adăugat că aceste aspecte se pot rezolva în forurile internaţionale. Ciucă a făcut apel către politicieni să nu politizeze acest subiect.


Nicolae Ciucă a subliniat, vineri seară, la Antena 3, că a solicitat Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor şi Ministerului Mediului să furnizeze toate datee legate de canalul Bâstroe.

”Am solicitat ministerelor de linie, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor şi Ministerului Mediului, să furnizeze toate datele şi informaţiile legate de acest subiect, pentru că este un subiect sensibil şi el trebuie rezolvat. Rezolvarea este una care trebuie să aibă la bază întreg cadrul legal, naţional şi internaţional şi chestiunile acestea au fost demarate atât pe cale diplomatică, prin Ministerul Afacerilor Externe, contacte directe între ministrul Bogdan Aurescu şi ministrul afacerilor Externe din Ucraina, domnul Kuleba, s-au întâlnit sâmbăta trecută în cadrul conferinţei de la Munchen. După aceea a fost schimbul de note verbale între Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada Ucrainei la Bucureşti. De cealaltă parte sunt elementele de legătură între Ministerul Transporturilor din România şi Ministerul Transporturilor din Ucraina, similar şi la nivelul Ministerul Mediului. Chiar am discutat cu fiecare dintre cei doi miniştri. Am autorizat ca, în perioada imediat următoare, să aibă loc întâlniri bilaterale ca să avem deschis şi onest pe masă toate datele şi informaţiile şi de-o parte şi de cealaltă şi să identificăm soluţiile în plan bilateral”, a declarat Ciucă.

Prim-ministrul a subliniat că a fost sesizată Comisia Europeană în privinţa problemei legate de canalul Bâstroe, mai ales că sunt date cum că acolo s-a dragat mai adânc decât a fost agreat de România şi Ucraina.

Citește și: Planul de „Lovitură de stat în Moldova” a eșuat. Populația continuă să sufere din cauza sărăciei și a instabilității politice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here