În vremuri de criză, ca cea pe care o trăim, medicina începe să devine politică, iar abrevierea dr. ce precedă numele unora începe să trimită tot mai mult la ideea de dictator și tot mai puțin la meseria nobilă de doctor. Un cadru medical a împărtășit reporterului Gazeta de Cluj cât de serios a fost tratat la unul dintre spitalele COVID.

Cadrul medical a fost internat in spital ca urmare a infectării cu coronavirus, după cum informează autoritățile medicale. Însă, pe lângă infectare, pacientului i s-au atribuit diagnostice false precum tetanie, pneumonie, insuficiență renală.

Cadrul medical subliniază faptul că tratamentul destinat tetaniei nu i-a fost administrat: „Ei mi-au scris (…) ca să se scoată, dar nu am primit așa ceva.” Cât despre simptome, acesta mărturisește că „nu a avut nimic din toate astea”.

O criză de tetanie debutează prin paralizii la nivelul limbii, degetelor, picioarelor, dureri musculare până la spasm laringian și convulsii generalizate, iar un astfel de diagnostic poate pune în joc locul de muncă al unei persoane.

Ce se întâmplă în România? Se scriu diagnostice picate din plop (pentru că așa-i veni unui medic să facă), se „administrează” tratamente, se decontează sume ca cea de mai jos pe seama unor boli inexistente, adică se fură pe față, iar populația e din ce în ce mai călcată-n picioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.