Nicusor Dan, candidat independent la alegerile pentru Primaria Capitalei, a declarat astazi la RFI ca nu se va inscrie in PNL, chiar daca a primit indirect aceasta propunere din partea lui Rares Bogdan. El declara ca in cadrul campaniei in cauza a fost sustinut de USR, iar intrarea in PNL “cumva nu ar fi ok fata de munca acestor oameni”.

“Chiar daca legea nu e precisa, interpretarea este ca formal, un independent va fi pe buletinul de vot el singur, fara insemnele aliantei sau partidului care il sustine, dar aici vorbim doar de buletinul de vot.

Asta nu inseamna ca in timpul campaniei electorale, pe afisul candidatului respectiv sa nu scrie sustinut de partidele X, Y, Z si asta nu inseamna ca in perioada precampaniei electorale, partidele respective sa nu poata face campanie spunand il sustinem pe respectivul si in felul acesta sa se faca asocierea intre respectivul independent si partidele care il sustin”, a mai afirmat Nicusor Dan.
Europarlamentarul PNL a declarat marti, in emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, ca “PNL nu are cum sa nu aiba candidat propriu la Primaria Capitalei. Ca sa candideze Nicusor Dan la Primarie din partea PNL, va trebui in primul rand sa intre in partid. Dar asta nu inseamna ca il face automat candidatul PNL la primarie. PNL are azi in Capitala intre 30-34%. Astazi, primul partid din Bucuresti nu mai este USR, ci PNL. Vom sta de vorba cu toti: PMP, USR, PLUS, cu ALDE, cu toti cei care isi asuma valorile Dreptei. Gabriela Firea trebuie indepartata cu orice pret de la Primaria Capitalei, Dreapta trebuie sa dea primarul Capitalei”.
Nicusor Dan afirma ca este in discutii “si cu cei de la USR, (…) si cu cei de la PLUS, si cu cei de la PNL”, insa nu detaliaza despre ce au vorbit.
Oficial, cei care si-au anuntat candidatura pentru Primaria Capitalei sunt: Gabriela Firea (al doilea mandat), Nicusor Dan (independent, sustinut de USR) si Vlad Voiculescu (PLUS).

Sabina Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here