Cântăreața de muzică populară Daniela Berșu, împreună cu Cătălin Petrișor Catrinoiu și alți trei inculpați, au fost condamnați de Tribunalul Sălaj,  într-un dosar de înșelăciune și grup infracțional organizat. Ei sunt acuzați că au înșelat mai multe primării din România prin intermediul a două societăți, Programul pentru Sporirea Capacității Administrative SRL și Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate SRL.

Potrivit anchetatorilor, Catrinoiu este ”creierul” operațiunii, care administra în fapt, dar nu și în acte, cele două societăți. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada octombrie – noiembrie 2015, Bersu Daniela, Ionescu Cătălin Adrian şi Glăvan Ion Matei, împreună cu Catrinoiu Cătălin Petrişor şi Boian Vasile Lucian, au constituit un grup infracţional având ca scop determinarea, prin inducerea în eroare a mai multor primării din Sălaj, să încheie contracte cu societatea comercială “Programul pentru Sporirea Capacităţii Administrative SRL”. Potrivit unui comunicat remis de Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, din probele administrate rezultă că inculpatul Catrinoiu Cătălin Petrişor este cel care administra în fapt două societăţi: “Programul pentru Sporirea Capacităţii Administrative SRL”, şi “Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate”.

Boian a fost condamnat tot la 3 ani și 4 luni închisoare cu executare, Ionescu a primi o pedeapsa rezultanta de 2 ani inchisoare cu executare in regim de detentie, Glăvan – pedeapsa rezultanta de 1 an si 10 luni inchisoare cu executare in regim de detentie, Bersu – pedeapsa rezultanta de 1 an si 10 luni inchisoare cu executare in regim de detentie.

Firma Programul pentru Sporirea Capacității Administrative SRL a fost condamnată l pedeapsa rezultanta de 78 000 lei amenda penala, iar Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate SRL la pedeapsa rezultanta de 78 000 lei amenda penala care se va executa potrivit dispozitiilor art. 497 Cod procedura penala.

Citeste si Procesul clujeanului acuzat că a trimis memorii în numele unor judecătoare a fost strămutat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here