Peste zece kilograme de droguri au fost descoperite la frontiera României. Polițiștii de frontieră de la Calafat au găsit în mașina unui polonez 10 pachete care conțineau peste 10,3 kg de cannabis.

Echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a găsit, într-o mașina înmatriculată în Polonia, 10 pachete care conțineau peste 10,3 kg de substanţă vegetală, de culoare verde închis, care în urma testelor a rezultat că este cannabis, informează evz.ro.

Poliția de frontier transmite că miercuri, în jurul orei 13.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind cu un autoturism marca Dodge, înmatriculat în Polonia, un cetățean polonez, în vârstă de 45 de ani.

Acționând în baza unei analize de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a efectuat un control amănunțit asupra autoturismului.

Astfel, în spatele scaunelor şi în roata de rezervă a autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit cele 10 pachete, în greutate de aproximativ 1.000 grame fiecare, care conțineau cannabis.

Conform protocolului româno-bulgar, drogurile au fost preluate de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și stabilirii întregii activități infracționale. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 1.000.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here