Doctorița minune din Oradea, Flavia Groșan, este cea mai controversată persoană din România la momentul actual. Aceasta susține că a folosit propria ei schemă de tratament și că a vindecat peste 1000 de oameni de Covid fără ca aceștia să necesite spitalizare. Această doctoriță este doar una dintre miile de persoane care speculează diverse tratamente pentru boala provocată de noul virus. Există pe internet foarte multe tratamente ”miraculoase” pentru Covid, printre care se află și gargara cu clor sau mierea sfințită.

Nu este o informație străină faptul că existența pandemiei încă este incertă pentru un procent din populație, majoritatea crezând că este doar o gripă și că mersul la spital și tratamentul primit de la medicii avizați sunt combinația perfectă către o moarte sigură. 

Aici este și vina autorităților, deoarece oricât ne asigură ei că suntem informați despre coronavirus, există foarte multe întrebări fără răspuns. 

”Ce facem dacă nu ne-a revenit mirosul după infectarea cu virusul? Ce facem dacă ne-am infectat după ce am fost vaccinați?” sunt doar câteva dintre întrebările la care nu primim răspunsuri de la oficiali.

 Poate nici specialiști nu știu încă cum să procedeze în anumite situații, din moment ce se descoperă în fiecare zi tot mai multe detalii legate de această boală. 

Din păcate, lipsa de răspunsuri duce la speculații, iar speculațiile sunt în mare parte create de oamenii care încă nu sunt convinși de existența virusului, sau de oamenii care consideră că totul este o mare schemă de control a populației. 

”Doctorul minune” este doar unul dintre toții speculatori care transmit informații false pe internet legate de modalități de tratare a COVID-ului fără contactarea unui medic. 

Declarațiile șocante ale doctorului ”minune”

Doamna Dr. Flavia Groșan este medic primar pneumolog din Oradea, și deține un cabinet privat. 

Aceasta a afirmat că a tratat până acum aproximativ 1000 de pacienți care se aflau în stadiul incipient al bolii provocate de noul coronavirus. Medicul a declarat că  i-a tratat abordând boala ca pe o simplă pneumonie, astfel încât pacienții care se află în stări febrile să nu fie puși pe drumuri, pe la spitale .

„Aici am peneumoniile virale – gripa, infecțiile de sezon, virușii de sezon, covidul – care au  anumite simptome. Eu imediat îmi dau seama care e gripă, care e COVID. Clinic din cap, îmi dau seama. Mie nu îmi trebuie investigații foarte multe să plimb bolnavul febril să-l înnebunesc de cap din simptome. Apoi avem pneumoniile bacteriene – pneumococ, streptococ, stafilococ – care sunt niște pneumonii extrem de grave cu febră de patru-cinci zile. Și mai avem pneumoniile atipice (mycoplasme, chlamydii) foarte interesante sunt pneumoniile astea. Sunt uşoare, dar rămâne în urmă o tuse, astenie și ține o lună. Organismul reușește să învingă boala și peste o lună iarăși apare. Eu tot timpul le iau în calcul și le tratez ca atare”, a explicat Flavia Groșan la Antena 3.

Însă schema ei de tratament pe care le-o recomandă pacienților ei nu face parte din protocol. Un medic a acuzat-o că schema ei de tratament a trimis numeroase persoane în spital, cu forme severe ale bolii. 

„În zece zile pacienții mei sunt ok, mai stau 4 zile în izolare după care își reiau activitatea. Sunt mii și mii de pacienți pe care i-am tratat. Știu 3 cazuri care au ajuns în spital, nu sunt perfecta. Claritromicina este vedeta, dar nu poate singură, are nevoie de adjuvant. Regina este Ventolin, regele este Flixotide. Schema nu este bătută în cuie, o adaptam la pacient. Unde este nevoie, un pic de hidrocortizon. Covid-ul este o răceală zdravănă, mai fitoasa așa, un virus un pic mai agresiv, simptomele sunt un pic mai brutale. Trebuie tratat de la primul simptom, intri pe tratament sa nu-i dai voie sa coboare. Rolul schemei mele este antiinflamator sa limitez raspandirea Covid-ului. Eu așa am tratat Covid, în stilul ăsta”, a declarat pneumologul tot în cadrul emisiunii de pe canalul  Antena 3.

Rămâne de văzut ce detalii noi vor apărea în cazul  Dr. Flavia Groșan și  tratamentul ei miraculos prin care ea susține că a vindecat aproximativ 1000 de persoane de COVID-19. 

Însă Flavia Grosan nu este singura persoană care refuză protocolul stabilit de autorități. Mulți pacienți refuză să ceară ajutor specializat din cauza fricii create de propaganda din jurul subiectului coronavirus. 

Astfel, oamenii ajung să caute pe internet diverse tratamente care pot fi făcute acasă, pentur a evita varianta internării în spitale. 

Problema este faptul că spațiul preferat al persoanelor care împrăștie informație falsă este tot internetul. 

Foarte multă lume a picat, din nefericire, în capcană acestor oameni și în loc să caute ajutor specializat, aceștia au încearcă tot felul de tratamente neautorizate. 

Iată lista unora dintre cele mai inventive ”tratamente miraculoase” pentru Covid 

Gargară cu clor 

Gargara cu alcool a fost un sfat dat de foarte mulți oameni pe internet care garantau că te scapă de covid. 

Desigur, pe lângă că nu există niciun studiu care să confirme capacitatea de vindecare a acestui leac, este extraordinar de periculos pentru viața omului. 

Clorul este o substanță corozivă, care în contact cu țesutul moale din cavitatea bucală poate duce la arsuri grave. 

Această practică a devenit populară după ce fostul președinte al Statelor Unite ale Americii a întrebat dacă perfuziile cu astfel de substanțe dezinfectante ar putea preveni riscul infectării. 

Peste o treime din cetățenii SUA au afirmat că s-au angajat în practicarea unor metode de prevenire a infectării periculoase, de risc, care nu erau aprobate de specialiști. 

Aproape toți au avut reacții adverse după aceste diverse leacuri băbești. 

Unii oameni au inlocuit clorul cu diverse produse de curățenie care au capacitatea de dezinfectare a suprafețelor, iar alții au folosit pur și simplu alcool cu un volum destul de ridicat. 

Leacuri băbești sau tratamentele naturiste 

Nu există nicio dovadă științifică că tratamentele naturiste te pot scăpa mai rapid de boală  sau pot preveni infectarea. Aceste te pot ajuta, în cel mai bun caz, pe termen mai lung, ajutând la creșterea imunității. Dar, în nici un caz nu au vreun efect care te va ajuta să te vindeci mai repede. 

Tot în această categorie intră și acupunctura, gemoterapia, și apiterapia. Deși toate pot avea efecte benefice pentru sănătate, nu există niciun studiu care să ateste efectele lor benefice  împotriva COVID. 

Multă lume încearcă să trateze COVID-ul ca pe o simplă gripă. Din nefericire, leacurile băbești ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor, dar nu va ajuta la vindecarea timpurie. Astfel, există riscul ca oamenii care nu anunță un medic din timp util, să facă o formă severă a boli și să necesite spitalizare. 

Querticina 

Conform unui site nesecurizat de pe internet, ”Quercetina este un flavonoid larg răspândit în natură. Numele a fost folosit din 1857 și este derivat din quercetum (pădure de stejar), după genul de stejar Quercus. Scoarța stejarului și ghindele conţin o substanţă foarte activă, quercetina, cu multe proprietăţi terapeutice: este un puternic antiinflamator, suprimând înmulţirea celulelor tumorale, joacă un rol important în controlarea diabetului, favorizând secreţia de insulină, are efecte diuretice şi anti­oxidante.

Quercitina – un compus de origine naturală – funcționează ca un inhibitor specific al coronavirusului SARS-CoV-2, afirmă cercetătorii europeni. Studiul, susținut de Fundația spaniolă HNA, este publicat în International Journal of Biological Macromolecules. La cercetare a participat și Institutul de Nanotehnologie din cadrul Consiliului Național de Cercetare italian, CNR-Nanotec din Cosenza.”

Desigur, studiul respectiv pe care acest site îl citează pentru a face reclamă produsului nu este unul acreditat, și nu există nici o altă informație din nicio sursă oficială cum că ar putea fi folosită pentru prevenirea îmbolnăvirii. 

Miere ”Sfințită”

Mii de borcane cu miere au fost „sfinţite” miercuri, în cadrul unei slujbe cu lungă tradiţie într-o biserică din oraşul bulgar Blagoevgrad. Oamenii cred cu tărie că mierea sfințită îi va ajuta să scape de orice boală, inclusiv de COVID-19, în ciuda faptului că nu există dovezi științifice care să ateste acest lucru. 

Reamintim că, în lipsa unor studii, nu ar trebui să ne angajăm în diverse tratamente împotriva COVID-19. 

Nici unul din tratamentele listate deasupra nu au dovezi că ar putea ajuta, iar în cazul de simptome asemănătoare infectării, este recomandată izolarea imediată și contactarea unui medic. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.