Roberto Speranza, ministrul Sănătății din Italia, a anunțat vineri, că a semnat un ordin conform căruia toți cetățenii care vin din România și Bulgaria trebuie să intre automat în carantină timp de 14 zile odată ce ajung pe teritoriul Italiei, scrie evz.ro.

Măsura a fost luată după ce România a înregistrat un număr record c de îmbolnăviri cu COVID-19.

În Italia trăiește cea mai mare comunitate de români din afara granițelor, iar mulți dintre aceștia se află în acest moment în România, în vacanța de vară. Măsura anunțată de autoritățile italiene va face ca toți cei care vor să revină în Italia să petreacă 14 zile în carantină.

Ministrul Sănătății a precizat că a semnat un ordin conform căruia toți cetățenii care vin din România și Bulgaria trebuie să intre automat în carantină timp de 14 zile.

”Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi”, a explicat ministrul italian într-o postare.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri alte 1.119 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore, acesta fiind ce lmai mare număr de cazuri zilnice de la conformarea epidemiei de COVID-19 în România. Bilanţul este de 42.394 de persoane infectate. De asemenea, 24 de persoane au decedat, numărul total ajungând la 2.150.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.864. Dintre aceştia, la ATI sunt internaţi 301 pacienţi. În ultimele 24 de ore au fost făcute peste 22.500 de teste, 9.693 fiind făcute la cerere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here