Partidul Social Democrat Cluj se alătură inițiativei de susținere pentru aderarea țării noastre în spațiul Schengen. 

Campania ”Românii merită în Schengen” este o continuare firească a unui demers anterior, „România cere Schengen”, care a permis depunerea, în anul 2015, a unei petiții semnate de peste 50.000 de cetăţeni români la nivelul instituţiilor europene şi a condus la adoptarea unei rezoluţii de sprijin din partea Parlamentului European. 

Astfel, astăzi, 26 septembrie 2022, Partidul Social Democrat Cluj împreună cu Pes Activists Cluj au demarat o acțiune de informare și colectare a mesajelor cetățenilor clujeni de susținere a aderării României la spațiul Schengen. 

Prin intermediul a zeci de cărți poștale cetățenii clujeni au putut să-și exprime astăzi mesajele de susținere și doleanțele, urmând ca acestea să fie depuse la sediul Consiliului Uniunii Europene din Bruxelles. 

”Cărțile poștale provenite de pe întreg teritoriul țării urmează să fie centralizate și duse la Bruxelles, unde vor fi prezentate instituțiilor europene. Mesajul românilor trebuie să fie cunoscut tutor decidenților europeni, România îndeplinește toate criteriile de aderare stabilite în tratatul de la Maastricht și este îndreptățită să fie acceptată în spațiul Schengen. De asemenea, modul în care țara noastră a gestionat frontierele Uniunii Europene în contextul crizei militare din Ucraina, dovedește capacitatea României de a face față provocărilor pe

care la reprezintă protejarea granițelor UE. ” a declarat Ovidiu Lungu, coordonator județean PES Activists Cluj. 

România respectă de foarte mulți ani criteriile privind aderarea la Spațiul Schengen, iar evaluările succesive arată că țara noastră asigură protecția frontierelor externe, la cele mai înalte standarde. 

”Importanța României și valoarea românilor sunt elemente ce trebuie scoase din nou în evidență pe plan internațional. România este în proces de aderare la spațiul Spațiul Schengen, o ocazie ce o așteptăm de foarte mulți ani, iar acum, în sfârșit, putem să vedem cum ia formă. 

România merită o șansă pentru o dezvoltare economică, siguranță stabilă, securitate permanentă și, nu în ultimul rând, apartenența neîngrădită la o comunitate europeană care ne împărtășește valorile, credințele și idealurile. 

Țara noastră reprezintă un punct strategic, nu doar pentru economia națională, dar și pentru cea a Uniunii Europene datorită deschiderii către Marea Neagră și spre Orient. 

Suntem cu un pas mai aproape de o dezvoltare durabilă și de un viitor sigur și prosper pentru copiii noștri. 

România merită în Schengen!”, Ovidiu Săcară, președinte PSD Cluj Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here