Festivalul la care au participat peste 360.000 de oameni a lăsat în urma sa stricăciuni care trebuie reparate. Viceprimarul Dan Tarcea declară că nu sunt pagube semnificative.

Primăria Cluj-Napoca, administrator al Parcului Central și al BT Arena și Consiliul Județean Cluj – care gestionează Cluj Arena, fac invetarul stricăciunilor apărute în urma Untold, în cadrul căruia peste 360.000 de oameni „au luat cu asalt” spațiile festivalului. 

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat, într-o intervenție telefonică la un post local de radio, că, la prima vedere, stricăciunile ar fi nesemnificative și nu au existat obiecte de mobilier urban rupte sau stricate. El a declarat că, înainte ca spațiile să fie pedate organizatorilor festivalului, acestea au fost filmate, iar aceștia au obligația de a readuce spațiile la starea inițială.

„Suntem în etapa inventarierii, la prima vedere sunt nesemnificative, nu avem bănci rupte, coșuri de gunoi, etc. Înainte de predare către organizatori, s-au făcut filmări în parc, iar obligația este ca aceștia să readucă la acea stare totul, se vor monta bucăți de gazon, se vor face suprînsămânțări în Parcul Central. Cred că a fost o ediție mult mai bine organizată decât în anii precedenți, se vede experiența organizatorilor. Și în ceea ce privește cazurile celor ajunși la spital, numărul acestora a fost mai mic. A fost o ediție de calitat. Este un festival extrem de elegant, se vede că oamenii respectă mediul și ceea ce le dă orașul”, a declarat viceprimarul.

Gazonul de pe Cluj Arena a simțit impactul celor 360.000 de festivalieri

În acest an, Untold s-a desfășurat în perioada 4-7 august. După 4 zile de concerte, gazonul de pe Cluj Arena nu este în cea mai bună formă. Unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică electronică din Europa s-a încheiat luni dimineață. Untold s-a desfășurat pe Cluj Arena, stadionul pe care joacă U Cluj în mod obișnuit. În ultima zi de distracție, aproximativ 99.000 de oameni veniți din toată lumea au fost în arena.

Per total, în cele 4 zile de Untold, peste 360.000 de oameni au pășit pe Cluj Arena, stadion cu o capacitate de 30.000 de locuri.

An de an, aceste cheltuieli sunt suportate de către organizatorul evenimentului. La fel și acum, când gazonul este complet distrus. Într-o filmare din dronă se observă foarte multe porțiuni mari în care iarba lipsește complet.

Anul trecut a fost prima dată când gazonul a fost înlocuit complet după acest eveniment, și nu doar parțial.

Citește și: Primăria Cluj Napoca se dă de ceasul morții să NU recupereze jumătate de milion de euro, bani tocați pe Untold

Sursa: monitorulcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here