Mark Gitenstein (73 de ani), fostul ambasador al SUA la București în perioada 2009 – 2012, face parte din echipa de tranziție anunțată de președintele-ales, Joe Biden, potrivit site-ului oficial. Informația, publicată în premieră de Profit.ro, confirmă relația de prietenie de aproape 40 de ani între Gitenstein și Biden, care au lucrat îndeaproape în Senatul SUA, dar și atunci când Biden era vicepreședintele SUA.

În acest moment, Mark Gitenstein este consilier senior pentru comerț internațional la compania de avocatură Mayer Brown, dar și membru în board-ul Fondului Proprietatea, care deține acțiuni la majoritatea marilor companii de stat din România.

Gitenstein a rămas un bun cunoscător al României după plecarea din funcția de ambasador. În 5 septembrie 2020, el a fost anunțat oficial ca membru al consiliului consultativ al echipei de tranziție Joe Biden – Kamala Harris.

Cei doi sunt prieteni de familie. În 2012, la inaugurarea noului sediu al Ambasadei SUA la București, la ceremonie a participat și Beau Biden, fiul lui Joe Biden și procuror general al statului Delaware.

Sursa: G4Media

2 COMENTARII

  1. SUA e stat israelian sau de ce aproape toti ambasadorii SUA in alte state sunt ISRAELIENI ? Zuckermann-ISRAELIAN, Hans G Klemm – ISRAELIAN, Mark Gitensten – ISRAELIAN…. se pare ca in SUA doar ISRAELIENI mai traiesc ca toti ambasadorii SUA sunt ISRAELIENI, nu americani.

  2. SUA sunt o colonie a Israelului, nu degeaba aproape toti ambasadorii SUA in alte state sunt ISRAELIENI can din SUA doar 1% sunt israelieni. Israelienii condus SUA, Netaniahu e presedintele SUA iar Trump Biden etc sunt doar sub-alternii israelienilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here