Senatorul Șeban Nicolae a declarat ieri, pentru Evenimentul Zilei, că a cerut anularea audierilor în Comisia de Apărare a ministrului Carmen Dan, a prefectului Speranța Cliseru și a comandantului Jandarmeriei, Laurențiu Cazan, deoarece nu s-a respectat procedura în ceea ce privește audierea celor trei. Respectiv că invitațiile nu au fost făcute cu aprobarea tuturor membrilor.

„În plus, am primit luni un document cu caracter secret de la doamna Carmen Dan și toți membrii Comisiei trebuie să studieze acest document. Conținutul acestui document ne-ar ajuta să punem întrebări concrete, nu să discutăm la o șuetă. Nu cred că este o lipsă de politețe față de doamna prefect, care a venit la Comisie. Lipsă de respect ar fi fost dacă am fi întrebat-o lucruri pe care nici noi nu le știam foarte bine. După ce vom studia documentul, cu siguranță vom fi în temă și lucrurile vor decurge normal”, a declarat Șerban Nicolae.

Acesta nu a putut aprecia când va avea loc audierea, a spus că în funcție de cum vor citi membrii comisiei documentul respectiv. Totuși, speră că „nu vor citi până vor înțelege” la nesfârșit. „Nu numai că nu ne opunem audierilor, vom face tot posibilul ca adevărul să se afle cât mai repede”, a spus Șerban Nicolae.

Jocurile sunt încurcate

Senatorul a adăugat că ancheta parlamentară nici nu înlocuiește, nici nu încurcă ancheta penală. Audierile în Comisia de Apărare se fac pentru a se lămuri controversele apărute în legătură cu ordinul de interventie dat jandarmilor la protestul din 10 august.

Cazul este și în atenția procurorilor militari. Ion Panaitescu, fost procuror militar, a declarat ieri, pentru Evenimentul Zilei, că doar în cazul în care este începută ancheta penală o anchetă administrativă ar fi inutilă. În opinia lui, „în acest caz avem de-a face cu sfieli adolescentine și pudibonde și ale Parlamentului și ale Parchetului. Jocurile sunt mai încurcate, este un tangou între cele două instituții, iar noi suntem spectatori”, a spus fostul procuror.

Sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here