Andrei Federiga, un bărbat de aproximativ 40 de ani cu grave probleme psihice, seamănă teroare de ani de zile în cartierul clujean Plopilor. Bărbatul agresează zilnic femeile care trec prin zonă, iar vecinii au ajuns să se teamă să meargă acasă. Cu toate acestea, bărbatul este liber ca pasărea cerului, iar autoritățile stau cu mâinile în sân fiind incapabile să-l stăpânească.

Federiga locuiește împreună cu tatăl său, într-un imobil de pe strada Berăriei din Cluj-Napoca, în apropierea centrului comercial Platinia.

Zilnic, Federiga își terorizează vecinii din cartier și agresează femeile care trec prin zonă, iar în fiecare vineri și sâmbătă seara își face veacul în zona clubului Euphoria Music Hall și restaurantului Fabrica de Bere, unde se leagă de clienții celor două localuri, sparge sticle și înjură.

Autoritățile sunt incapabile să îl stăpânească

Agresorul are deja mai multe plângeri penale, iar vecinii au ajuns să se teamă de el, fiind în stare de orice, chiar să și dea în cap. Mai mulți locuitori s-au plâns autorităților constant de comportamentul agresiv al acestuia și au ajuns să doarmă pe la rude de frica „teroristului” din Plopilor. „Cât mai trebuie să așteptăm ca autoritățile să facă ceva pentru a ne scăpa de acest individ, trebuie să omoare pe cineva?”, se întreabă o femeie din Plopilor care îl cunoaște pe bărbat.

Recent, „teroristul” din Plopilor și-a pierdut mințile din cauza drogurilor și a alcoolului și și-a spart geamul la casă. Acesta nu lucrează nicăieri și trăiește din pensia tatălui său. 

„Locuiesc pe strada Berăriei cu un psihopat în curte comună, care tot face scandal, atât în interiorul casei lui, cât și în curte. Până când i se va tolera acest comportament?

Mereu este pus pe scandal, bătând în pereți, geamuri, etc. Am ajuns să dorm la prieteni din cauza acestui individ.

Nu te poți odihni în casă, sau să stai liniștit în curte că are ieșiri nervoase, în care te pune în pericol. Acțiunile lui ajung să ne terorizeze psihic.

Viața mea este în pericol cu acest psihopat. Fiind și persoană cu dizabilitate, îmi este greu să mă apăr de el”, a declarat pentru Foaia Transilvană un vecin al agresorului.

Sursa: foiaiatransilvana.ro

Citește și: Tehnica dictatorială prin care Primăria Cluj-Napoca le-a luat terenurile clujenilor fără să ofere despăgubiri în schimb

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here