Declaraţiile de avere sunt pentru unele persoane la fel ca şi chestionarele Bravo: dacă vrei răspunzi, dacă nu ai chef, nu este obligatoriu să completezi toate „căsuţele”. Unele persoane lasă chiar şi veniturile necompletate, doar lucrează benevol pe banii statului. Sau se ascund oare de impozite sau de oameni în general? Alte persoane şi-au achiziţionat într-un singur an un apartament mai valoros decât veniturile pe întreaga perioadă. Gazeta de Cluj vă prezintă toate „ilegalităţile” şi lipsele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din Cluj. Numărul consilierilor de la această instituţie a statului este enorm de mare, aici fiind chiar mai mulţi consilieri decât în corpul primului ministru.

Elena Zamfir, consilier superior la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din Cluj nu are niciun venit trecut pe declaraţia de avere.
Victoria Danciuţ Vereş, consilier în cadrul CJAS Cluj, a primit drept donaţie în anul 2009 un apartament. Desigur, a uitat să menţioneze valoarea impozabilă a imobilului. De asemenea, cu un salariu de 37.000 de lei în 2009, consilierul de la Casa de Asigurări de Sănătate şi-a mai cumpărat un apartament de 93 de metri pătrasţi în Cluj. Suntem curioşi cum reuşeşti să îţi achiziţionezi un astfel de apartament în Cluj-Napoca, dacă venitul îţi este mai mic decât valoarea apartamentului propriu-zis.

Nici Sanda Topan, consilier în cadrul CJAS Cluj, nu a dorit să îşi treacă valoarea de impozitare a terenului şi a casei pe care o are în proprietate. Oare are ceva de ascuns în această prezenţă?
Maria Rodica Tomi, auditor intern, nu şi-a trecut nici ea valoarea terenurilor şi locuinţelor din declaraţia de avere.
Aurelia Stanca, referent în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj, a uitat şi ea să îşi treacă salariul şi valoarea de impozitare a terenului.

Spătar Ioan, şef birou la CJAS Cluj, a uitat să îşi treacă valoarea terenurilor şi locuinţelor pe care le are în proprietate.

Lenuţa Şerpar, referent în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj, nu şi-a trecut niciun venit pe declaraţia de avere. În cazul în care nu lucrează „voluntar” la CJAS, atunci a reuşit să facă o ilegalitate.
Crina Popescu, care deţine funcţia de şef serviciu în cadrul aceleiaşi instituţii, nu şi-a trecut nici ea valoarea terenurilor şi caselor pe declaraţia de avere. Probabil la CJAS se încearcă schimbarea legii în favoarea lor la cât de multe inexactităţi în declaraţiile de avere se întâmplă în această instituţie.

Consilierul Rodica Pop are un teren care în mintea ei valorează 68 de lei. Deşi are 1.800 de metri pătraţi pe strada Cornului, bugetarul de la CJAS are „probleme” în a identifica valoarea unui teren în special în intravilanul municipiului Cluj-Napoca.

Eugen Pop, consilier în cadrul aceleiaşi instituţii, a omis mai multe părţi din declaraţia de avere: de la valoarea de impozitare, la modul de dobândire a terenului şi locuinţelor.

Alin Pop, de asemenea consilier, a uitat şi el să îşi completeze integral declaraţia de avere şi a „omis” să îşi treacă valoarea impozabilă a casei sale. Probabil a crezut că declaraţia de avere este ceva chestionar de tip Bravo, care se completează alternativ şi când ai chef.

Consilierul Adina Pescariu s-a alăturat colegilor săi de la CJAS şi nu şi-a completat valoarea impozitabilă.
Gheorghe Orzea, consilier superior în aceeaşi instituţie, nu şi-a trecut nici el valoarea de impozitare a bunurilor.
O altă persoană din cadrul CJAS, Flavia Oancea, nu şi-a predat declaraţia de avere completată integral, „uitând” deja clasica rubrică „valoarea de impozitare.”

Adina Nistor, bugetar din cadrul CJAS, nu a obţinut niciun venit de la locul de muncă. În cazul în care este adevărat, acest lucru este de-a dreptul onorabil şi de lăudat, însă dacă nu şi-a trecut veniturile acest lucru este total condamnabil.

Ana Oros, consilier superior la CJAS, are lipse în declaraţia de avere. Astfel, a omis să treacă valoarea apartamentului său.

Maria Morar nu şi-a trecut nici ea valoarea impozabilă pe terenuri şi case. Nici Dorin  Morar nu şi-a trecut.

Ana Moldovan, referent la CJAS, are terenuri şi case fără valoare impozitabilă.

Elisabeta Mocan, referent, nu şi-a trecut valoarea impozabilă.

Consilierul Radu Mahălean se află şi el pe lista celor care nu şi-au terminat declaraţia de avere şi implicit nu şi-a trecut valoarea impozabilă la teren şi casă.

Sabina Lung, consilier la CJAS, nu şi-a trecut valoarea impozabilă şi nici cu cine îşi împarte apartamentul de pe strada Orzului.

Xantos Luludachi, şef serviciu IT în cadrul CJAS Cluj, are două apartamente primite  drept „donaţie” a căror valoare impozitabilă nu o face cunoscută publicului în declaraţiile de avere cum ar fi trebuit. Xantos Luludachi are un salariu de 3.900 de lei pe lună, în timp ce un informatician din domeniul sanitar public câştiga anul trecut 1.200 de lei. Astfel, un angajat de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate au salarii de trei ori mai mare decât la alte spitale din Cluj-Napoca.
Marilena Jucan, şeful serviciului control din CJAS, a uitat să îşi treacă cum şi-a cumpărat apartamentul achiziţionat din 2010, dar nici valoarea celor trei locuinţe. Nici salariul nu şi l-a trecut în declaraţia de avere.
Crina Grozav, consilier în cadrul CJAS, nu şi-a trecut valoarea impozitabilă la apartament.
Radu Cotul, consilier în cadrul CJAS, şi-a achiziţionat terenuri fără valoare. Mai ales cel din 2010. Toate cele trei terenuri nu au trecut nimic la valoarea impozabilă, deci ori nu plăteşte impozitele, ori valoarea terenurilor sale este zero. Să credem că sunt terenuri cu valoare zero în România.
Lucreţia Cotişel, referent de specialitate în cadrul CAS, are un apartament fără nicio valoare de impozitare.
Sorin Cosnjarovici, consilier CNS, are şi el trei terenuri şi două apartamente, dar fără nicio valoare de impozitare. Poate or fi având ele o valoare simbolică, dar nu au fost trecute în declaraţia de avere.
Carmen Câmpean se încadrează şi ea în categoria consilierilor care nu îşi depun declaraţiile de avere complete, neavând completată valoarea de impozitare a terenurilor şi caselor. De asemenea, suntem foarte curioşi cum cu un salariu de aproximativ 15.000 de lei a reuşit să îşi achiziţioneze un apartament de 110 metri pătraţi. Or fi scăzut costurile apartamentelor din Cluj, dar să ajungi cu un salariu de 15.000 de lei să cumperi un apartament de 80.000-90.000 de euro. Mulţi oameni care ar fi mulţumiţi să îşi cumpere un apartament de două camere în acea zonă cu 15.000 de lei.
Daniela Buturcă, consilier superior în cadrul CJAS Cluj, a „uitat” să îşi treacă veniturile pe declaraţiile de avere. De asemenea, are un apartament cu o valoare de 100 de lei. Oare dacă organizăm o licitaţie pentru a achiziţiona acest apartament va oferi cineva mai mult de 100 de lei?
Poate inspectorii Agenţiei de Integritate

Tiberiu Hrihorciuc

1 COMENTARIU

  1. Apoi voi, voi presa i-ati facut pe cei din sanatate saraci ca vai de mama lor. In realitate, cei din sanatate sunt printre cei mai bine platiti, fara a mai pune la socoteala spagile pe care le impun bolnavilor sau apartinatorilor si faptul ca cel putin o masa pe zi o servesc gratis la locul de munca. Dar, conform obisnuintei, se plang ca mor de foame.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.