Avocat Radu Chiriță

Casa de avocatură Chiriță și Asociații din Cluj-Napoca își suspendă toate activitățile de reprezentare sau asistare a clienților în instanțe până în momentul la care măsurile guvernamentale de protecție a populației față de virusul gripal Covid-19 vor înceta.

Potrivit unui comunicat al casei de avocatura Chirita si Asociatii din Cluj-Napoca, transmis miercuri, avocatii vor formula cereri de amanare sau preschimbare a termenelor de judecata stabilite pentru perioada 11 martie – 20 martie 2020.

,,Societatea isi suspenda toate activitatile de reprezentare sau asistare a clientilor in fata instantelor de judecata, a parchetelor sau altor institutii pana la momentul la care masurile guvernamentale de protectie a populatiei fata de virusul gripal Covid-19 vor inceta. Avocatii nostri vor formula cereri de amanare sau preschimbare a termenelor de judecata stabilite pentru perioada 11 martie – 20 martie 2020. Exceptie fac cauzele in care sunt luate masuri preventive. Asiguram instantele si procurorii de buna noastra credinta”, se arata in comunicat.

Reprezentantii casei de avocatura clujene sustin ca decizia a fost luata pe motiv ca protectia sanatatii si a linistii avocatilor proprii, a familiilor acestora si a clientilor ,,sunt mai importante decat castigarea a 4-5 saptamani din durata de ani a unor procese amanate de multe ori pentru motive mult mai putin importante precum lipsa de procedura de citare sau lipsa expertizelor”.

,,Decizia a fost luata chiar daca amanarea judecarii unor cauze afecteaza interesele clientilor nostri, acceptand riscul ca unele cauze sa se desfasoare fara asigurarea unei aparari adecvate si reale si asumandu-ne riscul unor amenzi judiciare in masura in care instantele vor perpetua anumite prejudecati nereale cu privire la munca avocatilor”, se mai arata in comunicatul casei de avocatura din Cluj-Napoca.

Avocatii acesteia reclama si faptul ca hotararea CSM nr. 191 din 10 martie 2020, precum si masurile stabilite la nivelul instantelor de judecata si a unitatilor de parchet, tind sa protejeze mai degraba magistratii si personalul acestor institutii.

In cadrul casei de avocatura isi desfasoara activitatea peste 20 de avocati, dar si colaboratori externi si experti.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here