Case de închiriat în Cluj se caută mereu. Și asta pentru că metropola este în continuă dezvoltare. Iar centrul universtitar de prestigiu crește cu fiecare an.

Mulți sunt în căutare de case de închiriat în Cluj, dar și dornici să investească în achiziția de imobile, cu scopul închirierii. Chiar dacă prețurile sunt mari. Doar că, străini fiind de regiune, nu știu care ar fi cea mai potrivită zonă a orașului.

În centru sau la periferie sunt cele mai bune case de închiriat în Cluj?

Atunci când nu cunoști bine un oraș, ai tendința de a alege să locuiești, temporar sau pe termen lung, în centrul acestuia. Iar acest lucru este speculat atât de cei care oferă case de închiriat în Cluj sau în alte orașe mari, cât și de investitori. 

Pe de altă parte, dezvoltatorii imobiliari au creat o ascensiune a pieței în ultimul deceniu, deși majoritatea imobilelor sunt situate la periefrie sau chiar în afara orașului. Cei care caută case de închiriat în Cluj trebuie să știe că au de unde alege. Există cartiere noi în totalitate, cartiere mixte, precum și zone în care blocurile din epoca de tristă amintire predomină. 

Totuși, clădirile comuniste rămân mult mai apreciate, inclusiv de către localnici. Și asta pentru că sunt considerate construcții de o calitate superioară. În plus, vecinătățile sunt considerate mai sigure în astfel de cartiere. Pe de altă parte, potențialul locuitor al unor case de închiriat în Cluj este foarte interesat de distanțele față de mijloacele de transport sau de locul de muncă ori de studiu. Căci traficul este extrem de aglomerat și aici.

Tu alegi zona de locuit

Cartiere precum „Bună Ziua”, „Europa” sau Făget” sunt situate la intrarea în Cluj dinspre Alba Iulia și ies în evidență prin arhitectura modernă. Beneficiază de toate facilitățile, precum și de acces la mijloacele de transport în comun. Din fericire, se pot găsi aici case de închiriat în Cluj la prețuri bune, așa că merită vizionate ofertele. 

Studenții la Medicină și la Arhitectură s-au obișnuit cu unul dintre cele mai vechi cartiere cu case de închiriat în Cluj. Este vorba despre Zorilor. Nici zona Hașdeu nu este de ignorat. Totuși, trebuie menționat că prețul chiriilor aici este pe măsura cererii. Cei care-și permit și doresc ceva mai multă liniște, se pot orienta către cartierul Andrei Mureșanu. E o zonă mixtă, liniștită, de case și blocuri, relativ aproape de centrul orașului. 

Cartierul Gheorgheni este unul dintre cel mai bine sistematizate din punct de vedere urbanistic. Iar prețul chiriilor este pe măsură. De regulă, cei care caută locuințe cu chirie în Gheorgheni nu refuză o ofertă în cartierul Între Lacuri, imediat în vecinătate. 

Apahida este o comună de lângă Cluj, cu case de închiriat. Este o zonă solicitată, căci are acces la mijloace de transport relativ rapid către Cluj și prețuri acceptabile. La fel este și comuna Baciu, aproape de intrarea în Cluj dinspre Zalău, și Florești, la intrarea dinspre Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here