10 lei pentru 3 mese pe zi, este suma pe care autoritățiile o consideră suficientă pentru hrănirea unui pacient bolnav de COVID-19.

Beatrice Mahler, managerul spitalului „Marius Nasta” din București a postat pe Facebook un mesaj prin care trage un semnal de alarmă și le cere autorităților mai mulți bani pentru mâncare. „Din păcate alocaţia pentru hrana zilnică, din perspectiva mea este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID şi nu numai”, a spus Beatrice Mahler.

Un bolnav de COVID are alocat pentru cele trei mese, 10 lei pe zi, un pacient cu diabet 15 lei iar un bolnav de tuberculoză 16 lei pe zi. Bugetul pe anul acesta primit de Ministerul Sănătății este de 53 de miliarde de lei. Bani care ajung oriunde, dar nu în cantinele spitalelor.

Pacienții pot să trăiască mult și bine cu ciorbe, ceaiuri, mezeluri, orez cu lapte sau cu alimentele trimise de acasă de aparţinători, lucru mai greu de făcut din moment ce spitalele sunt în carantină de peste un an.  

„Din păcate, în spitalele din România, dat fiind faptul că bugetul este de redus, cei care se ocupă de alimentație, încearcă să bifeze mai multe nevoi dintr-o dată. Pentru a avea o sursă proteică de calitate e nevoie de mai mult de 10 lei. Din cunoștințele mele, de cele mai multe ori meniurile sunt foarte sărace în proteine. Proteinele, avem un necesar proteic mult mai mare atunci când încercăm să ne refacem după o operație, după o infecție, când corpul încearcă să se pună pe picioare”, a declarat Andreea Zegheanu, dietetician, conform AlephNews

Citește și: Un clujean a ajuns în stare gravă la spital și refuza masca de oxigen

Sursă: ziuadecluj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here