Internetul lui Elon Musk a stârnit o sumedenie de aprecieri dar și unele critici după cum era de așteptat, dar în esență da, este foarte rapid chiar și într-o versiune beta.

Starlink a reușit să realizeze ceea ce au promis majoritatea furnizorilor de internet de mulți ani, să ofere internet de calitate în toate zonele Pământului. Acest succes este o premieră la nivel mondial chiar și în această versiune incipientă a proiectului, sunt clienți care deja beneficiază de internet din partea acestuia.

În primele teste făcute de cei de la Tom’s guide, s-a dovedit faptul că viteza internetului este cu mult peste ceea ce oferă orice furnizor prin DNS precum și orice furnizor de internet prin cablu. Evident acest sistem de internet nu este chiar atât de ieftin, pachetul standard costă 499 de dolari plus încă 99 de dolari în fiecare lună, cu tot cu taxe un total de 581 $ drept investiție inițială.

Starlink - Wikipedia

Ce este Starlink și cum funcționează?

De ce este atât de inovator acest sistem? Pentru că foarte multe zone de pe glob, inclusiv din Statele Unite, internetul pur și simplu nu ajunge, iar tehnologia 5G nu este capabilă să ofere internet din cauza munților sau a altor factori de mediu care îngreunează accesul.

Drept urmare, Starlink folosește o rețea de peste 1.000 de sateliți de dimensiuni reduse care orbitează în jurul Pământului la distanță redusă, în condiții meteo prielnice și poziționare bună, putând fi văzuți cu ochiul liber.

Cum poti vedea satelitii Starlink a lui Elon Musk - DAYTREND.RO

Mai este nevoie de câteva zeci de astfel de sateliți pentru a se ajunge la performanțele dorite de către Elon Musk. Să revenim la cum funcționează, în acești aproape 500 de dolari, utilizatorul primește o antenă pe care trebuie să o instaleze pentru a avea acces la internet.

Conform celor de la Tom’s guide, în 10 minute, antena poate fi montată. Aceasta beneficiază de un cablu de aproximativ 30 de metri. La sfârșit, ar trebui să arate cam așa.

Testele inițiale ale furnizorilor clasici de internet ale acestora, au fost cuprinse între 15 Mbps și 50 Mbps pentru download și uneori chiar și 89 Mbps conform Speedtest.net, Fast.com. Uploadul a fost mai mic, de la 5 la 32 Mbps.

Testele pentru Starlink, au ieșit surprinzător de bune, cu o variație între 50 și 150Mbps pe secundă. Această tehnologie este încă în stadiul de testare, se dorește îmbunătățirea acesteia pe viitor în funcție de rezultatele obținute.

Sateliții pot fi văzuți și din România în condiții optime sau pot fi urmăriți prin aplicația Find Starlink.

Citește și: Un român a obținut ilegal criptomonede în valoare de peste 600.000 de dolari prin insulele Cayman

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.