Deși apa dură nu prezintă o amenințare serioasă la adresa sănătății, conform Organizației Mondiale a sănătății, duritatea apei nu este inofensivă, deoarece în timp poate fi destul de problematică pentru instalațiile sanitare. Poți observa prezența apei dure prin robineți pătați sau prin pătarea paharelor, acestea sunt doar problemele de suprafață. Tratând problema în profunzime, apa dură poate impune numeroase provocări la nivelul întregii instalații prin blocarea valvelor cât și prin afectarea centralei sau a instalațiilor de încălzire a apei. În timp, apa dură poate afecta mașina de spălat, bateriile, cât și aspectul hainelor, părului și pielii.

Cum afectează apa dură instalațiile și electrocasnicele? 

Apa dură poate fi ușor de sesizat prin sedimentele și urmele lăsate pe pahare sau pe robinete și alte elemente care intră în contact direct cu apa. După clasificări mai specifice, apa dură se împarte în mai multe categorii și poate fi regăsită sub formă de apă ușor dură, moderată, cu duritate crescută sau foarte dură. Ținând cont de doza de calcar, apa dură poate fi dedurizată când calcarul nu ajunge la pragul de 17,5, cu o duritate scăzută între 17,5 și 60, cu o duritate medie între 60 și 120, dură când doza de calcar este între 120 și 180 și foarte dură atunci când calcarul depășește pragul de 180 părți per milion. Cum apa dură reprezintă deseori o cauză principală în defecțiunile instalațiilor sanitare și a electrocasnicelor, un dedurizator apă de la Clack va oferi un ajutor real în buna funcționare a instalațiilor și electrocasnicelor, prevenind apariția formațiunilor de calcar.

Apa dură poate afecta serios instalațiile sanitare prin depunerile de calcar, o schimbare care poate mări și consumul de energie termică. Nu doar instalațiile sanitare sunt afectate, ci și electrocasnicele care intră în contact direct cu apa. Depunerile de calcar se formează pe mașina de spălat, în aparatul de cafea, se depun pe țevile sau componentele electrocasnicelor și le poate afecta serios funcționalitatea. Un dedurizator va preveni aceste probleme și va prelungi durata de viață a electrocasnicelor și instalațiilor, asigurând totodată un consum optim. 

Pe langa instalații și electrocasnice, apa dură afectează hainele, părul și pielea, iar în cele din urmă, în unele cazuri, apa dură poate fi o amenințare pentru sănătate. În cazul hainelor, apa dură afectează fibrele și culorile. Părul spălat cu o apă cu duritate crescută poate deveni mult mai uscat și tern, iar pielea nu este nici ea prevenita de efectele apei dure, devenind mult mai aspră în timp. În cele din urmă, apa dură poate fi periculoasă pentru cei ce au probleme la nivelul rinichilor, iar spălarea pe dinți cu o apa de o duritate crescută poate afecta serios smalțul dinților.  

Acestea fiind spuse, dedurizatorul de apă nu este nicidecum un moft, ci o adevărată necesitate pentru locuințele care se confruntă cu o duritate ridicată a apei. Printr-o astfel de achiziție, nu doar instalațiile, electrocasnicele și hainele se bucură de protecție, ci și pielea, părul și dinții, iar pentru persoanele care se confruntă cu afecțiuni ale rinichilor, un dedurizator poate fi esențial în menținerea sănătății. 

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.