Curtea de Apel Cluj a condamnat-o pe judecătoarea Nicoară Cristina Gheorghina, fost vicepreședinte la Curtea de Apel Alba Iulia, la doi ani cu suspendare după ce a accidentat mortal un om pe trecerea de pietoni.

”În baza art.396 alin.2 Cpp condamnă inculpata NCG pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art.192 alin 1 şi 2 Cp la pedeapsa de 2 ani închisoare. Conform art.91, 92 Cp dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei anterior menţionate pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. In baza art. 93 alin. 1 Cp, pe durata termenului de supraveghere inculpata NCG va respecta următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune Alba la datele fixate de acesta b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Conform art.93 alin.2 cp obligă inculpata să frecventeze un program de de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. In baza art. 93 alin. 3 Cp, pe durata termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 zile la Primăria municipiului Alba Iulia sau Biblioteca Judeţeană Alba. In baza art. 91 alin 4 Cp atrage atenţia inculpatei că, în caz de nerespectare, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere şi a obligaţiei mai sus stabilite, precum şi în cazul comiterii de noi infracţiuni se va dispune revocarea suspendării, conform art. 96 Cp. Obligă partea responsabilă civilmente SC U..A… SA la plata sumei de 7.912,76 lei reprezentând cheltuieli de spitalizare avansate de către partea civilă SJU Alba Iulia, cu dobânda legală aferentă acestei sume începând cu data de 16.04.2014 şi până la achitarea integrală a debitului. Obligă inculpata NCG la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cursul urmăririi penale şi a judecării fondului în cuantum de 2.000 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţa publică de azi, 17 noiembrie 2017. Prin încheierea din 17.11.2017, dispune:În baza art.29 din Legea .47/1992 rep. admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu privire la exceptia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.35 din OUG 192/2002 republicată invocată de către inculpata NCG în prezentul dosar. Fără cale de atac.Pronunţată în şedinţa publică de azi, 17 noiembrie 2017”, arată soluția instanței clujene.

Accidentul a avut loc in aprilie 2014, insa cercetarile au fost finalizate abia la finele lunii septembrie a aceluiasi an, instanta competenta material si teritorial fiind Curtea de Apel Cluj.

Judecatoarea Cristina Nicoara, la momentul acela de 49 ani, era la momentul respectiv vicepresedinte al Curtii de Apel Alba Iulia. Accidentul a avut loc, in timp ce magistratul se deplasa, spre serviciu, la volanul masinii sale. La o trecere de pietoni din Alba Iulia, pe Bulevardul Incoronarii, nu a acordat prioritate unui pieton care s-a angajat in traversarea strazii si l-a lovit in plin. Barbatul a fost ranit grav si a necesitat transportarea de urgenta la spital pentru ingrijiri medicale. Politistii au stabilit ca soferul nu a acordat prioritate pietonului H.P., de 68 de ani, din Alba Iulia, angajat in traversarea strazii pe trecerea de pietoni marcata si semnalizata corespunzator. In urma impactului barbatul a fost ranit grav, fiind in stare de semi-constienta in momentul in care a fost preluat de ambulanta. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgente Alba.

6 COMENTARII

  1. RUSINE !!! cei care au dat aceastâ sentintâ erau la fel de ” impartiali ” dacâ era vorba de un membru al familiei lor ? incâ o datâ ( dacâ era nevoie ) se adeverește : depinde de cine e vorba aceasta sâ fie justitia ptr. care se ies la manifestatii TFL iștii ,spor la scandâri și marșuri de wekend.

  2. În timpul cercetarilor a judecat fără să fie suspendată. O justiție de KKt. Nici o mirare dacă v-a judeca și în continuare ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.