Fostul şef al Poliţiei Române Cătălin Ioniţă, urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuată, este audiat joi la DNA.

La sfârşitul lunii iunie Cătălin Ioniţă a fost pus sub urmărire penală de către DNA într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuată. Procurorii susţin că, în perioada 2009 – 2010 când ocupa funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti, Ioniţă ar fi a pretins de la Dinu Petruţa cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare din suprafaţa respectivă, promiţând în schimb că îi va determina pe funcţionarii publici cu atribuţii în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie, confrom adevarul.ro

Dinu Petruţa, persoana îndreptăţită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra suprafeţei de 18 hectare din localitatea Popeşti-Leordeni, şi la rândul ei urmărită penal în  acest dosar pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă, i-ar fi promis cedarea cu titlu gratuit a celor 4 hectare de teren fostului şef al Poliţiei. „Ca urmare a demersurilor făcute de suspect, la data de 03 decembrie 2010, Comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a judeţului Ilfov a emis titlul de proprietate în favoarea suspectei Dinu Petruţa şi a altor trei persoane asupra a 18,17 hectare”, se arată într-un comunciat de presă emis de  procurorii DNA. Potrivit acestora, în anul 2015 cei trei beneficiari i-ar fi vândut lui Cătălin Ioniţă întreg terenul pentru preţul de doar 70.000 de euro (5.000 de euro pe hectar).

Anchetatorii subliniază şi faptul că în declaraţiile de avere din perioada 2015 – 2018 Cătălin Ioniţă ar fi declaraţii false cu privire la terenul în cauză, de fiecare dată menţionând doar o suprafaţă de 18.174 m2 (1,8 hectare), adică 10% din suprafaţa reală dobândită. „Am dat informaţii complete cu privire la toate aspectele, aşa cum am promis. Vă mai pot spune că îmi voi folosi toată energia în meseria pe care o am, dar şi în reabilitarea statutului meu şi a numelui”, a declarat la acea dată Cătălin Ioniţă, la ieşirea de la DNA, după aproape patru ore de audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here