Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii condusă de Lia Savonea a decis în ședința din 15 octombrie 2019 eliberarea din funcție a judecătorului Sorina Siserman de la Curtea de Apel Cluj. Propunerea a fost înaintată către președintele României.

Sorina Siserman este judecătoarea care a eliberat mandatele de interceptare a convorbirilor telefonice a jurnaliștilor din dosarul Gazeta, mandat pe care l-au cerut cei de la DIICOT pentru infracțiuni de siguranță națională. Mai mult, Siserman a comis și o ilegalitate pentru că a aprobat mandatele de interceptare fără grefier, scriind ea mandatul pe care l-a dat celor de la SRI.

”Îmi pare bine că a plecat o asemenea catastrofă din sistemul judiciar românesc. Păcat că nu a plecat mai repede să nu mai fi nenorocit atâția oameni! Își merită bine locul la lada de gunoi a istoriei. Sper să ne vedem la SIIJ!”, a declarat Liviu Man, directorul ziarului Gazeta de Cluj.

Sorina Siserman, soția procurorului Viorel Siserman, a trecut de-a lungul carierei sale prin mai multe situații care i-au pătat reputația. După ce a încălcat mai multe legi, recunoscând ulterior că este vinovată, judecătorul s-a aflat în mijlocul unui scandal privind teza sa de doctorat, fiind cercetată pentru plagiat și fraudă academică. Într-un final, Sorina Siserman a scăpat rușinos de plagiat.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here