Un nou cartier uriaș va apărea în spatele Gării din Cluj-Napoca, pe terenul fostei fabrici Armătura, cumpărat cu 9,5 milioane de euro de firma Koro Lando Real Estate SRL, o societate din Răscruci fără angajați și cu pierderi semnificative, dar controlată din umbră de investitori austrieci.

Pe terenul de circa 19.000 mp, firma intenționează să construiască 1.100 de apartamente, alături de birouri, spații comerciale, servicii, un apart-hotel, un restaurant, o creșă și spații verzi extinse.

Totuși, accesul spre viitorul ansamblu se face pe un drum îngust, cu o singură bandă pe sens, ceea ce anunță un dezastru rutier într-o zonă deja sufocată de trafic. Autoritățile nu par preocupate de presiunea imensă care se va adăuga pe infrastructura existentă.

Zona din jurul gării este deja o țintă pentru dezvoltatori: lângă Dedeman se construiește intens, iar la Remarul 16 Februarie se ridică alte turnuri rezidențiale, fără ca cineva să abordeze serios problema blocajelor rutiere iminente.

Koro Lando Real Estate este legată de grupul Herz Armaturen GesmbH din Austria, care deține și 33% din fosta fabrică Armătura. În 2023, Herz a raportat în România o cifră de afaceri de 80 milioane de lei și un profit de 2,3 milioane de lei.

6 COMENTARII

  1. Pentru proprietarii de case din zona asta va insemna exproprieri si demolari executate fortat si pe recompense derizorii, la fel ca in zona platinia.

  2. Da in Cluj ca nicaieri nu conteaza ce a fost ,conteaza ce construim.
    Matematic vorbind vor fi mai multe apartamente de citi oameni or fi in Cluj
    A era sa uit , aparramentele in plus vor fi achizitiona sau date in chirie la nepaleji , pachistaneji ucranieni etc .Banu sa iasa .
    Iar noi banane blugi si excursii scumpe .

  3. Pai ca peste tot la noi ,se dărâmă fabrici și se fac blocuri . Nu știu ce se fabrica acolo ,probabil ceva din fier ,dar mai bine dam fierul la export și importam produse finite ,nu ? Minciuna asta cu fabricile mai ales de fier ,ca nu sunt competitive s-a vehiculat de la revoluție, parca fierul beton nu era același peste tot ,sau țevile nu erau la fel ,alea din străinătate erau mai faine .Asta se numește în termeni economici ,,rețetă pt dezastru ,, Oameni vânduți pe doua generații la bănci, deci ușor de manipulat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.