mască

La data de 26 august, miercuri, au ajuns în județul Cluj peste 2 milioane de măști de protecție cu scopul de a fi distribuite în mod gratuit persoanelor provenind din medii sociale defavorizate. Prefectura Cluj a anunțat că măştile vor fi distribuite unui număr de 41.613 persoane defavorizate din cele 81 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ. Gazeta de Cluj vă prezintă distribuția numărului de măști chirurgicale în județul Cluj. Informațiile au fost obținute cu ajutorul unităților administrativ-teritoriale. 

Fiecare persoană dintre cele prevăzute de normele legale va primi câte 50 de măşti, aferente unei perioade de două luni.

„Pentru fiecare persoană care îndeplineşte condiţiile menţionate în ordonanţă, sunt prevăzute 50 de măşti de protecţie, aferente unei perioade de 2 luni. Măştile de protecţie vor fi distribuite beneficiarilor de către autorităţile publice locale cu ajutorul asistenţilor medicali comunitari, mediatorilor sanitari sau altor angajaţi din cadrul serviciului public de asistenţă socială, în termen de maximum 3 zile de la primire, pe baza procedurii de distribuire stabilite de autorităţile publice locale. Această măsură de protecţie sanitară are scopul de a limita infectarea cu COVID-19 în rândul categoriilor sociale defavorizate şi de a reduce expunerea comunităţilor la riscul îmbolnăvirii”, a informat Prefectura.

Distribuția măștilor chirurgicale în județul Cluj

Comunei Dăbâca i-au fost repartizate 1.225 măști chirurgicale, urmată fiind de primăria Aiton, care a intrat în posesia unui număr de 4.350 de măști faciale și a început distribuția acestora la data de 1 septembrie. 

Valea Ierii a intrat în posesia a 5.900 de bucăți de măști faciale. În urma tabelelor efectuate, măștile urmează să fie distribuite beneficiarilor în drept.

Primăria Jichișu de Jos a intrat în posesia unui număr de 6.800 măști chirurgicale, iar reprezentanţii Sânmărtin au ridicat 8.400 măști.

Primăria Țaga a primit un număr de 8.650 de măști sanitare care ulterior au fost distribuite astfel: la data de 28 august în localitățile Taga și Năsal, la data de 31 august în Sântejude și Sîntioana. Personalul Primăriei Taga a distribuit măști sanitare ulterior persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu. 

Comunei Borșa i s-au repartizat 9.000 de măști sanitare, care au fost deja împărţite cetățenilor.

Primăriei Câțcău i-a fost distribuit un număr de 9.400 de măști sanitare.

Suatu a primit 199 de cutii a câte 50 de măști sanitare, deci a beneficiat de un număr de 9.950 de măști.

Reprezentanţii comunei Geaca au ridicat un număr de 10.750 de măşti sanitare.

Săcuieu a beneficiat de 10.950 măşti, la fel ca şi comuna Sacuieu, care a primit acelaşi număr de măști de protectie, în baza procesului verbal de predare-primire, solicitate conform adresei primite pentru persoanele vulnerabile, urmând să fie distribuite beneficiarilor finali în cel mai scurt timp.

Primăria Cornești a intrat în posesia unui număr de 11.300 de măști faciale, fiind urmată de comuna Mica, ce a primit 11.400 măști sanitare.

Săndulesti a beneficiat de 11.600 măști faciale, iar Pălatca a intrat în posesia unui număr de 11.950 de bucăţi.

Comuna Călărași a județului Cluj a primit, în urma solicitărilor, un număr de 12.250 de măști sanitare, urmând să fie distribuite unui număr de 245 de beneficiari.

Reprezentantul Primăriei Mărișel s-a prezentat la punctul de distribuție al măștilor chirurgicale și a ridicat un număr de 12.650 bucăți pentru 235 persoane.

Comuna Băișoara a intrat în posesia a 13.100 măști.

Primăria Bobâlna a distribuit până la data de 1 septembrie cetățenilor provenind din medii sociale defavorizate o mare parte dintre măști. Aceasta a intrat în posesia unui  număr de 13.550 bucăți, fiind rămase disponibile în stoc doar cele ale beneficiarilor care nu au fost găsiți la domiciliu.

Primăria comunei Mănăstireni a ridicat un număr de 13.600 măști sanitare pentru a fi distribuite persoanelor defavorizate, iar aceasta va avea loc potrivit graficului întocmit de către primărie.

Primăriei Ploscoș i-au fost repartizate 13.700 măști sanitare. Sânpaul a primit 13.800 măşti din partea DSP Cluj.

Comunei Chinteni i-au fost repartizate 14.200 măști faciale, urmând ca lista persoanelor ce vor beneficia de acestea să fie finalizată în cadrul săptămânii curente.

Aceeaşi cantitate de măşti a fost repartizată şi comunei Izvoru Crișului (14.200), iar unitatea Așchileu a primit 14.300.

Autorităţile din comuna Iclod au ridicat 14.500 măști de protective, iar cele din Margău 14.750.

Primăria Feleacu a intrat în posesia unui număr de 14.900 măști pentru 289-300 persoane.

Primăria Săvădisla a primit 16.700 măști sanitare care urmează să fie distribuite către persoanele defavorizate după finalizarea situației cu persoanele care vor beneficia de acestea.

Reprezentanții Rîșca au preluat 16.750 măști sanitare.

Unitatea administrativ-teritorială Ciucea a intrat în posesia a 17.150 măști.

Primăriei Chiuiești i-au fost repartizate un număr de 17.200 de măști sanitare, la data de 1 septembrie aflându-se în proces de distribuire a acestora.

Reprezentanții Vultureni au ridicat 17.550 de măști sanitare, iar primăriei Vad i-au fost repartizate 20.000 de măști sanitare, urmând ca în cursul săptămânii curente să fie distribuite cetățenilor provenind din medii sociale defavorizate.

Comuna Sic care a beneficiat de 20.200 de bucăţi de măşti, iar primăria comunei Baciu a primit un număr de 20.750 bucăți de măști sanitare, urmată de comuna Negreni cu o cantitate de 20.800 de măști sanitare.

Măguri-Răcătău a beneficiat de 21.150 de bucăți, iar primăria Mociu de 21.200 de măşti.

Primăria Jucu a ridicat 21.950 măşti chirurgicale pe care urmează să le distribuie în funcție de răspunsul pe care îl vor primi de la Minister referitor la diferența dintre listele inițiale și cele actuale.

Mihai Viteazu a intrat în posesia unui număr de 22.000 de măști chirurgicale, urmată fiind de comuna Luna, care a primit din partea DSP Cluj 22.200 de măști, a căror distribuire ar fi trebuit finalizată pe data de 2 septembrie, potrivit personalului Primăriei Luna.

Primăria comunei Unguraș comunică faptul că a intrat în posesia a 22.350 de măști sanitare, până la momentul redactării acestui material fiind distribuite 85% dintre acestea.

Unitatea administrativ-teritorială Frata a ridicat un număr de 22.800 de măști chirurgicale.

Comuna Iara a primit 23.050 bucăți de măști, iar Primăria Cămărașu  a ridicat de la locația indicată de autorități un număr de 23.500 de măști de protecţie.

Mintiu Gherlii a preluat 23.550 de bucăți de măști sanitare.

Primăria Călățele a primit din partea DSP CLUJ un număr de 27.700 măști de protecție facială. Conform OUG 78/2020, pe bază de tabel, act de identitate și semnătură personală, aceasta va distribui aceste măști către cele 554 de persoane defavorizate.

Primăriei Poieni a ridicat 27.900 bucăți, urmând ca înmânarea acestora către beneficiari să aibă loc în cursul săăptămânii curente.

Comuna Cășeiu a primit, conform graficului de livrare a DSP Cluj, un număr de 30.150 de bucăți de măști sanitare. Măștile ar fi urmat să fie distribuite beneficiarilor cu ajutorul asistenților sociali și a altor angajați din cadrul Serviciului de Asistență Socială.

Orașului Huedin i s-au distribuit 32.600 măști sanitare, iar potrivit instituției responsabile de distribuirea acestora, în cursul săptămânii curente vor fi finalizate repartizările produselor sanitare în cauză.

Primăria Căianu, potrivit informațiilor primite din partea instituției, a intrat în posesia a 35.900 de bucăți de măști chirurgicale, în condițiile în care au solicitat 16.300 de măști.

Primăriei Apahida i-au fost distribuite 42.250 măști sanitare care, potrivit autorităților, nu au intrat în totalitate în posesia cetățenilor pentru că aceștia nu s-au prezentat pentru a le ridica. 

Comuna Gilău a intrat în posesia a 43.650 măști sanitare, iar municipiului Gherla i-au fost distribuite 56.100 măști chirurgicale.

Primăriei Florești i-au fost repartizate, potrivit informațiilor transmise de către personalul angajat, 63.750 măști sanitare.

Reprezentanţii Dej au ridicat 92.150 măști sanitare, iar cei ai Primăriei Turda au ridicat un număr de 160.050 măști. 

Primăria Cluj-Napoca a intrat în posesia a 368.300 măști chirurgicale. La nivelul municipiului Cluj-Napoca există 7.366 de beneficiari de măști de protecție facială, în conformitate cu OUG nr. 78/2020.

Unitățile administrativ-teritoriale ale Aghireșu, Aluniș, Beliș, Bonțida, Buza, Căianu, Căpușu Mare, Câțcău, Ceanu Mare, Chiuiești, Cojocna, Cuzdrioara, Ciurila, Fizeșu Gherlii, Gârbău, Margău, Moldovenești, Petreștii de Jos, Panticeu, Recea-Cristur, Sâncraiu, Tritenii de Jos, Tureni şi Viișoara nu au oferit informaţii despre măştile sanitare primite din partea DSP Cluj până la momentul redactării acestui articol.

Asigurarea măștilor de protecție în cazul categoriilor de persoane defavorizate reprezintă o măsură de protecţie sanitară cu scopul de a limita infectarea cu coronavirus și de a reduce expunerea comunităţilor la riscul îmbolnăvirii, potrivit Prefecturii Cluj.

1 COMENTARIU

  1. Ce politicieni scarbosi. Dai masti gratuite oamenilor in campanie. Inainte dadeau galeti de apa… Incredibil. Is curios cate au fost deja vandute sau aruncate pe jos…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here