Aleșii locali vor beneficia de majorarea salariilor, precum și angajații din administrația locală, după ce s-a votat acest lucru și în Camera Deputaților. Ca punct de referință va fi luat salariul minim din anul 2021, iar majorarea se va aplica din momentul în care Legea va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

De această majorare de salarii vor beneficia primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene, dar și angajații din administrațiile locale.

Iată care sunt mai precis sumele despre care este vorba

Astfel, în plină criză, salariile primarilor au urma să crească cu sume cuprinse între 1.800 și peste 4.000 de lei brut. De asemenea, peste 4.000 de lei brut vor primi, în plus, și cei care conduc consiliile județene.

În plină criză, când cei aflați la conducere recomandă ca cetățenii să strângă cureaua, salariile cresc cu sume cuprinse între 1.800 de lei și peste 4.000 de lei brut. Și bineînteles că tot peste 4.000 de lei brut vor primi în plus și cei care conduc consiliile județene. Potrivit Legii adoptate în Parlament, ne așteptăm ca aceste măriri să intre în vigoare cu data de 1 noiembrie 2022.

Primarul Clujului, Emil Boc, alături de ceilalți primari de municipii reședință de județ, va beneficia de o majorare de salariu de 4.230 de lei brut. În același timp, salariile viceprimarilor Clujului vor crește cu 3.760 de lei brut.

Cea mai mare creștere de salariu, de 4.700 de lei brut, va merge către primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan.

De asemenea, de creșteri salariale ar urma să beneficieze, conform legii, și personalul din administrațiile locale. Salariile acestora sunt stabilite în funcție de indemnizația viceprimarului sau a vicepreședintelui Consiliului Județean.

Care sunt salariile actuale și cât de necesară era o majorare

O majorare de salarii este mai mult decât generoasă, în condițiile în care un salariul lui Emil Boc se ridică la suma de 18.720 de lei brut, iar viceprimarii câștigă la momentul actual nu mai puțin de 16.640 de lei brut.

De asemenea, președinții de CJ au salariul egal cu al primarului, iar vicepreședinții egal cu cel al viceprimarului, fiind vorba despre 18.720, respectiv 16.640 lei brut.

Citește și: CJ Cluj promite că le face dejenilor centură ocolitoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here