În ANAF au fost detașați mai mult de 250 de ofițeri SRI, a spus miercuri la Antena 3 ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, confirmând declarațiile președintelui Sed Lex Vasile Marica în legătură cu activitatea anagajaților serviciului de informații în cadrul fiscului.

„Categoric da, au fost ofițeri detașați în acei ani, dar nu mai sunt astăzi”, a declarat Teodorovici, care a precizat că în prezent mai sunt detașați în jur de 200 de angajați ANAF la Parchet. „Pe măsură ce detașările expiră, nu se mai prelungesc, nu mai putem accepta aceste detașări”, a spus ministrul. „Au existat astfel de practici, ofițerii ocupau funcții de conducere, își trimiteau dosare singuri” de la ANAF la SRI, a adăugat Teodorovici.

Președintele Sed Lex, Vasile Marica, a declarat miercuri, legat de funcționarea relațiilor ANAF-PG-SRI, din 2013, că ofițerii SRI erau de fapt șefi ai instituției, iar cei din ANAF mergeau cu verificările mai departe astfel încât să se păstreze direcția trasată de Serviciu. „Erau detașați în instituție iar ei erau de fapt șefii instituției de facto. Veneau cu planul de măsuri pe care îl implementau în instituție iar ANAF era pur și simplu un executant. Nu veneau…erau detașați în instituție, în detașarea din instituție spuneau foarte clar, pe motiv <<operativ noi vă spunem că trebuie să faceți asta, asta și asta>> și făceau aia, aia și aia, fără să comenteze nimeni. Au fost detașați 250 de oameni dacă nu mai bine, în instituție efectiv. Lucrau acolo în instituție, aveau birouri în instituție și ei controlau și coordonau toată activitatea”, a declarat Vasile Marica pentru Mediafax.

Protocolul dintre Parchetul General și ANAF a fost semnat în anul 2013 de Tiberiu Nițu, în calitate de procuror general și de Gelu Diaconu, președinte ANAF la acea vreme.

Premier era atunci Victor Ponta.

Sursa: cotidianul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.