Constanța Mandu spune că, la o adunare generală a Secției Penale a Curții de Apel Brașov, colegii ei au vrut să o silească să soluționeze un dosar de evaziune fiscală înainte de a se pensiona.

Caz inedit în justiție: o judecătoare de la Curtea de Apel Brașov susține, într-o cerere de abținere formulată într-un dosar penal, că asupra ei s-au exercitat presiuni pentru a soluționa cât mai repede cauza, scrie evz.ro.

Fiind vorba de un caz de evaziune fiscală, care implică expertize, și de foarte mulți martori care ar trebui audiați, judecătoarea a considerat că presiunile ar aduce prejudicii părților. Interesant este și că, imediat după ce i-a fost respinsă cererea, judecătoarea s-a întors la judecarea procesului și i s-a clasat un dosar de luare de mită în care era cercetată de peste doi ani.

Nu judecătorul stabilea termenele

Pentru că e vorba de o speță cu multe interese, am preferat să ne rezumăm la citarea documentelor oficiale din dosar. Astfel, inculpatul din dosar, Marian Dorha, patronul unei firme de taximetrie din Brașov, judecat alături de soția și fiica sa, declară:

„În timpul cercetării judecătorești, la termenul din data de 11.06.2018, a apărut la dosar CEREREA de Abținere în cauză a doamnei judecător Mandu Alina Constanța formulată la data de 06.06.2018 si înregistrată la Curtea de Apel Brașov, cerere soluționată și respinsă.

1) La data de 16.05.2018 a avut loc ședința membrilor secției penale din cadrul Curții de Apel Brașov, consemnată în procesul verbal încheiat la acea dată.

2) La data de 06.06.2018 judecătorul cauzei, Mandu Alina Constanța, se adresează Curții de Apel Brașov cu o cerere de abținere prin care face mențiunea expresă despre dosarul penal în cauză, că i se induce o stare de presiune pentru obținerea unei soluții în dosarul penal nr 524/64/2018 – într-un termen stabilit de alte persoane decât judecătorul cauzei.”

Procesul, ținut în aula Universității

3) La data de 27.06.2018, la doar 20 de zile de la depunerea cererii de abținere la Curtea de Apel Brașov de către judecătoarea în cauză, Mandu Alina Constanța, apare Ordonanța de Clasare a acesteia într-un dosar de luare de mită, împreună cu fostul membru al Consiliului Superior la Magistraturii, judecătorul Alexandru Șerban și soția acestuia, judecatoarea Mirela Șerban. (dosarul are legătură cu soții Dorin și Florina Maior, nume cunoscute justiției brașovene. Dorin Maior, revoluționar, a fost încarcerat, iar dosarul judecătorilor brașoveni privea o posibilă mită dată în timpul cercetărilor. n.n.)

4) Toate ședințele de judecată s-au ținut la Aula Universității Transilvania Brașov (fiica lui Marian Dorha este cadru didactic la Universitate – n.n.) până în momentul în care s-a dat Ordonanța de Clasare în dosarul de luare de mită al doamnei judecător Mandu Alina Constanța, după care ședințele de judecată au început să se țină la Curtea de Apel Brașov.”

Citește continuarea pe evz.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.