David, unul dintre băieții familiei de români Furdui, a evadat de la autoritățile germane de protecție a copilului și s-a reîntors la membrii familiei lui.

David nu a mai putut suporta condițiile în care a fost plasat de Jugendamt de mai bine de un și jumătate, abuzurile la care este supusă familia lui, și a decis că e momentul să facă ceva.

Pentru siguranța familiei lui, David a ținut planul secret și ce se anunța a fi o zi obișnuită s-a dovedit a fi una plină de adrenalină și de succes pentru el. Și-a luat soarta în propriile mâini și a fugit din Germania în România, o distanță de peste 1 000 de km, considerând ca la 17 ani dorința lui ar trebui luată în considerare.

David este astăzi senin, fericit că și-a reîntâlnit bunicii de care îi era dor și la care avea interzis să meargă, deși ceruse acest lucru în mod repetat. Este în siguranță, dornic să-și reia viața de adolescent care i-a fost brusc întreruptă de Jugendamt.

Deși departe de familia lui, David se gândește la frații și părinții lui și este decis să-i ajute cum poate mai bine. În continuare, o declarație a lui David.

„Sunt bucuros de această decizie. Nu mai doream sa aștept la Jugendamt, am așteptat destul să redea părinților drepturile parentale și să fiu lăsat acasă. Aș vrea să-i ajut și pe frații mei. Îmi doresc să fie lăsați cât mai repede acasă, deoarece ei suferă foarte mult”.

Cu toate acestea, Jugendamt Heidekreis îi acuză tot pe părinții Furdui pentru că David a fugit în România – un lucru care este total de neînțeles pentru noi.

David, suntem impresionați de curajul tău. Ne bucurăm că ești fericit și în siguranță. Mai mult, apreciem că vrei să-ți ajuți familia și să fiți din nou împreună. Fii binecuvântat!

Echipa de Inițiativă Furdui

Familia Furdui este o familie de români care locuiește în Germania de nouă ani. Familia are 7 copii: David – 17 ani, Naomi – 16 ani, Estera – 15 ani, Natalia – 14 ani, Ruben – 13 ani, Albert – 11 ani și Lea – 2 ani. Petru lucrează în domeniul instalațiilor și amenajărilor interioare, iar Camelia este casnică, dedicând tot timpul îngrijirii și creșterii copiilor.

În data de 26 aprilie 2021, statul german, prin instituția de protecție a copilului, Jugendamt, le-a confiscat copiii fără preaviz și fără o anchetă socială. În acest moment, 4 dintre aceștia mai sunt ținuți nejustificat în cămine, iar fetița cea mică într-o familie surogat. Copiii și-au exprimat pe diverse căi dorința de a veni acasă și de a fi împreună cu părinții, dar acest lucru nu este luat în considerare.

Jugendamt nu a oferit părinților absolut niciun ajutor sau consiliere cu privire la ce ar trebui îmbunătățit în relația dintre părinți și copii. Nu oferă sub nicio formă sprijin în direcția reîntregirii familiei, dimpotrivă, încearcă pe orice cale să îndepărteze copiii de părinți.

În urma presiunii protestelor care au avut loc în Europa și în Statele Unite ale Americii, șefa Jugendamt Heidekreis, direct responsabilă de cazul Furdui, doamna Sina Böhling, a demisionat.

Echipa de Inițiativă Furdui organizează un nou protest pentru susținerea familiei Furdui pe data de 26 noiembrie 2022, la Berlin, în fața Parlamentului german.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here