malnutriție

Efectele pandemiei sunt multe și consistente. Presa națională transmite că în urma crizei generate de coronavirus, cazurile de malnutriție ar urma să se dubleze.

În China, președintele Xi Jinping îndeamnă cetățenii să fie echilibrați și să reducă risipa alimentară. Astfel, profesorii se hrănesc cu resturile lăsate de la prânzul studenţilor, pentru a face economie.

Îndemnurile guvernului chinez vin în urma unor materiale video publicate pe reţelele de socializare în care arată faptul că unii chinezi din clasele avute fac risipă de mâncare, transmite stiripesurse.ro.

Economisirea dusă la extrem urmează îndemnul preşedintelui Xi Jinping care le cere cetăţenilor să nu mai facă risipă de alimente. Sunt multe motive pentru care China e îngrijorată de lipsa alimentelor: inundaţii, secete, tensiuni cu exportatorii, cum ar fi SUA sau Australia, dar şi sacrificarea milioanelor de porci în urma gripei porcine.

Îngrijorările privind lipsa alimentelor se ridică la nivel global. Studiile arată că în urma pandemiei, cazurile de malnutriţie se vor dubla şi 12.000 de oameni ar putea muri de foame, în fiecare zi, până la sfârşitul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here