Centrul pentru Controlul și Prevenirea Maladiilor din Statele Unite, a aprobat posibilitatea administrării unui vaccin de la un producător în prima fază și de la altul în a doua etapă.

Cu alte cuvinte CDC, a aprobat posibilitatea schimbului deși inițiat această recomandare nu părea sigură. Pe teritoriul SUA, în prezent sunt aprobate de către FDA (Food and Drug Administration) două vaccine, cel al Pfizer-BioNtech și cel de la Moderna. Conform datelor CDC, au fost administrate până acum aproximativ 22 de milioane de doze, dintre care peste 3 milioane de persoane au primit deja a doua doză.

În ceea ce privește Uniunea Europeană, Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat pentru uz popular aceeași producători de vaccin. Conform statisticii Comisiei Europene, la nivelul comunității vor fi procurate aproximativ 2,3 miliarde de doze. În viitor Johnson & Johnson, CureVac, AstraZeneca, Sanofi-GSK așteaptă validarea EMA. Săptămâna trecuta, rușii au cerut aprobarea Comisiei Europene pentru Sputnik V, vaccin aprobat deja de Ungaria.

Citește și: Medicii infectați cu Covid-19 sunt obligați să își prelungească rezidențiatul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here