Potrivit declarațiilor de avere postate de candidații pentru postul de primar al Municipiului Cluj Napoca cea mai mare avere o deține Emil Boc.

Actualul primar, candidatul PNL, deține 9 terenuri dobândite prin moștenire și o casă în satul Răchițele din județul Cluj. În Cluj-Napoca are 2 apartamente și un singur autoturism. În conturile sale bancare sunt aproximativ 120.000 de euro, iar venitul anual pe anul 2019 este de aproximativ 45.000 de euro, de la Primăria Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai.

Candidatul Alianței USR-PLUS, deputatul Emanuel Ungureanu, deține un teren agricol de 944 m² în Cluj-Napoca și un apartament. De asemenea, mai are 3 autoturisme și aproximativ 15.000 de euro în bancă. Venitul anual este de 31.000 de euro și provine din indemnizația de deputat.

Deputatul Csoma Botond, de la UDMR, deține un apartament și un teren în Cluj-Napoca. Totodată, are trecute pe numele său două autoturisme, un cont de 75.000 de euro în bancă, iar venitul de deputat pe ultimul an este de 27.000 de euro.

Bogdan Gârbovan, de la Partidul Verde, deține 4 apartamente și 2 mașini. Venitul anual este de 16.320 de euro și provine din pensia militară. Acesta are un împrumut la o bancă din Franța, în valoare de 115.000 de euro, scadent în anul 2030.

Sorin-Valeriu Naș, candidatul Partidului Forța Națională, posedă 4 terenuri în județul Cluj, un apartament și o casă în Cluj-Napoca. Totodată, deține bijuterii din aur și argint de aproximativ 10.000 de euro. Acesta are un credit la bancă, scadent în anul 2036, în valoare de 89.000 de euro. Venitul de secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a fost de aproximativ 20.000 de euro anual.

De la Alianța pentru Unirea Românilor, Simona-Teodora Roșca-Neacșu deține 2 terenuri, un apartament și o casă. Aceasta a obținut din activități de creație artistică în anul 2019 aproximativ 6.000 de euro.

Profesorul Avram Fițiu, de la PMP, are în proprietate 2 terenuri intravilane, un apartament și o casă. El mai deține două mașini, iar venitul anual provenit de la USAMV Cluj-Napoca este de 25.000 de euro.

Candidatul PSD, fostul inspector școlar general Valentin Cuibus, are în proprietate 3 terenuri intravilane, 3 apartamente și două case. El mai posedă bijuterii și tablouri în valoare de 17.500 de euro. Cuibus are aproximativ 70.000 de euro în bancă și un împrumut acordat unei persoane fizice în valoare de 37.000 de euro. Venitul său pe ultimul an fiscal este de aproximativ 29.000 de euro.

Daniela Gîfu de la PRM deține 2 apartamente în Cluj-Napoca, o mașină și un depozit bancar în valoare de 15.000 de euro.

Ultima declarație de avere a lui Dan Codrean, candidatul PRO România pentru Primăria Cluj-Napoca, disponibilă în portalul integritate.eu, datează din 2015. În acel moment, el deținea 4 apartamente în Cluj-Napoca și două autoturisme.

În cazul altor patru candidați, Radu Călin Lupaș, Paul Siserman, Adela-Dorina Mîrza și Petru Mîndru, declarațiile de avere nu sunt disponibile online, arată zcj.ro.

4 COMENTARII

  1. Pariez că averea declarată a lui Boc, e poate nici a 10-a parte din cea reală. Blestemul lui este că nu poate etala adevărata lui avere, pentru că provine din mită, bani necinstiți. Să poți tu locui într-o vilă în Făget și să stai la bloc în Zorilor, conducând un hârb în loc de un Mercedes nou-nouț, no ăsta da blestem!

  2. Domnule Misu, Dumnezeu nu doarme. La Primaria Cluj Boc este pe post de mascota. Acum il vedem mai des pentru ca nu circula avioanele iar pe multe continente sunt probleme cu deplasarile. Boc este trimis la plimbare in timp ce altii conduc Primaria, din umbra. Anul trecut, de exemplu , a fost mai mult plecat , in strainatate, decat a stat in Primarie. Cei care si-au dorit sa fie primiti in audiente au fost programati peste 6-7 luni. Lui Boculet, baietii i-au pregatit un loc caldut, peste doi ani. Asa au facut ei jocurile. Punem pariu ca peste doi ani pleaca? Apropos, discuta salariatii din Primarie ca femeia de serviciu s-a saturat sa-i tot care sticlele goale de wiskii, cica nu-i place (nu i se da) alta bautura. Ar fi bine sa-l intrebati daca este eficient tratamentul de…ciroza…cica da rezultate in cazul lui. De la wiski a facut ciroza, vorbeste lumea, din acest motiv a si slabit. Blestemele oamenilor umiliti , de exemplu, de haosul urbanistic, se pare ca vor avea o finalitate. Asa sa le ajute Dumnezeu. A atras finantari europene pentru ca Mafia PSD din Cluj Napoca are nevoie de investitii pentru a putea fura. Cu cat investitiile sunt mai mari cu atat Mafia este tot mai fericita. Va rog sa il intrebati pe utecistul Boc de ce a fost necesar sa aduca piatra din China si mai ales borduri , prin firmele lui Videanu? Sa-l rugam sa ne vorbeasca de preturi. Cat a costat un metru patrat de trotuar, inclusiv manopera, o banca din centru, arborii de pe str. Horea (care dau alergii, dar ce conteaza pentru ei). De preturi vrem noi clujenii sa discutam in campanie… Cica, un kilometru de metrou va costa (la prima strigare, doar in antecalculatie) o suta de milioane de euro. Stiu, multi naivi vor spune ca este important sa se faca odata metrou, sa scapam de aglomeratie. Eu cred ca trebuie facut doar ceea ce ne putem permite si nu la preturi exagerate, ca in cazul Becthell. Mostenirea financiara ii va determina pe tot mai multi copii sa se gandeasca la emigrare. Metrolul nu se va face pentru ca si-l doresc clujenii ci mafiotii de la Cluj Napoca. L-ati ascultat pe Portocala procurorul. Toate , dar absolut toate, investitile din judetul Cluj au fost facute pe acelasi „calapod”. O firma de curte castiga iar apoi face o solicitare de majorare cu 30 -50 %. Sa ne amintim de modernizarea liniei de tramvai, de acum cativa ani, Tot in perioada „domniei” lui Boc . Va propun sa-l intrebati si pe finutul Tise, si acolo beneficiarii licitatiilor au avut „suplimentari” financiare iar acces la licitatie au avut doar prietenii lui Tise si Boc. Atat. CI-RO-ZA.

  3. Mult succes, domnule Avram Fitiu. M-am saturat de mafia din Primarie si de piatra, betoanele si bordurile lui Videanu, aduse din China. Va votez, eu si familia mea, pentru ca vreau un Cluj Napoca verde, european. Boc nu a dat un leu pentru „Ziua limbii romane”, „Ziua drapelului national” dar a dat 500 000 lei UDMR-istilor pentru „zilele culturii maghiare” RUSINE BOC-UNGURUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here