Service man instelling house heating system under the floor

Deși este o tehnologie care poate atrage foarte multe priviri și te ajută să ridici destul de mult prețul unui imobil, încălzirea în pardoseală are și câteva dezavantaje care i-au făcut pe unii să își schimbe decizia chiar în momentul achiziției. Vom vedea că aceste dezavantaje sunt mai mult legate de opțiunile personale și de componentele pe care le achiziționăm.

Prețul

Prețul este unul dintre cele mai mari dezavantaje ale sistemelor de încălzire în pardoseală. Dacă ești un utilizator care are nevoie de încălzire termică și nu de un sistem modern, te vei mulțumi cu o centrală termică care chiar dacă este mai ieftină decât sistemul de pardoseală, va fi sigur din gama de mijloc a centralelor.

Încălzirea în pardoseală poate ajunge destul de scump având în vedere că montajul este mult mai elaborat, componentele sunt ceva mai scumpe, iar confortul pe care ți-l oferă este cu mult mai mare.

Montajul sistemului

Sistemul de încălzire în pardoseală este oricum unul care se montează de trei ori mai greu decât unul clasic cu calorifere. Acest lucru poate fi prevenit de către beneficiar în momentul în care decide care este momentul în care ar trebui să monteze sistemul de încălzire în pardoseală. Dacă acesta alege să monteze înainte de construirea imobilului, prețul de montaj va fi mai mic, iar deranjul va fi mai mic.

Dacă vei dori să montezi sistemul de încălzire în pardoseală când casa a fost deja construită, nu fi surprins când echipa de montaj va începe să distrugă podelele turnate sau gresia deja aplicată. La montaj mai există un factor care poate simplifica sau complica lucrurile. Unii beneficiari reduc din buget chiar când este momentul să cumpere cea mai importantă componentă, adică un centru de comandă încălzire în pardoseală. Se poate numic și panou de comandă, deci ar trebui să îl găsești sub aceste două denumiri. Nu te zgârci când cumperi această piesă. Va fi creierul instalației tale.

Șapă din beton

Nu vei putea niciodată să montezi un sistem de încălzire în pardoseală dacă podeaua este din lemn și mai ales dacă se află la etaje superioare. Trebuie să știi că după ce tubulatura a fost instalată, peste instalație se va turna o șapă specială care este destul de grea. Fără o podea destul de rezistentă, greutatea șapei sistemului nu va putea fi susținută.

Componentele sistemului de încălzire în pardoseală

Un alt dezavantaj pe care ți-l poți crea tot singur este cel legat de controlul încălzirii prin pardoseală. Când montajul va fi gata, iar sistemul va fi pus în funcțiune, primul obiectiv al sistemului este să încălzească corect, iar al doilea este să fie eficient pentru a amortiza investiția.

Deci dacă vrei un control eficient și un regim de funcționare corect al sistemului, ar trebui să investești într-un termostat încălzire pardoseală cu agent termic care să comunice cât mai bine cu centrul de comandă deja ultra-modern.

Concluzie

Încălzirea în pardoseală este un sistem nou, o senzație nouă, dar trebui susținut de un buget ceva mai mare care va fi în cele din urmă amortizat. Investește corect în ceea ce ai nevoie!

16 COMENTARII

  1. Nu vorbiți nimic despre faptul că încălzirea de pardoseală este nocivă prin faptul că ridică praful de pe podele, unde se găsește cea mai mare cantitate, și îl poartă în aerul pe care îl respirăm. În Italia, de exemplu, acest sistem a fost interzis în camerele copiilor știut fiind faptul că aceștia petrec mult timp jucandu-se pe aceste suprafețe.

  2. Măcar pe jos poți șterge zilnic dacă vrei,dar între elemenții de tablă ai caloriferelor de cate ori cureți?ia sa aud..poate niciodată în 25 de ani…acolo nu e praf…o fi aur.. niște dobitoci care aud ei cate una…și scriu sa nu adoarmă

  3. Sistemul funcționează cu integrarea unei centrale pe gaz sau pompa de caldura. Deci gaz sau electric. Incalzirea in paviment nu este noua era utilizata in baile publice din perioada romana.

  4. Citat: <> Oăi!!!??!?!? …eu vreau să îmi pun încălzire în pardoseală în curte, dar am iarbă… mă mai inspir câteodată…da’ n-are legătură cu subectu. Casa nu e deja construită, oi construi-o eu cândva… e mai ieftin acu să pun încălzirea direct pe iarbă??? Repet casa nu e deja construită! Merge??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here