Fostul premier, actualul primar al Municipiului Cluj-Napoca a fost audiat luni, 17 octombrie de către procurorii de la DIICOT, structura centrală.

Potrivit surselor apropiate anchetei, Boc a fost interogat cu privire la faptele pentru care sunt cercetați inculpații din dosarul ROMPETROL.

De asemenea conform informațiilor primite, edilul clujenilor a petrecut mai bine de două ore în biroul procuorilor. Cert este că singura calitate ce ar fi putut-o avea acesta era de martor la posibile acte materiale din dosar, dat fiind faptul că a fost lăsat să plece fără vreo masură preventivă luată împotriva acestuia.


Fostul ministru al Finanțelor Mihai Tănăsescu s-a prezentat și el miercurea trecută la DIICOT pentru a fi audiat în dosarul Rompetrol II, în care este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare.

Pe 24 mai, președintele Klaus Iohannis a semnat cererile formulate de DIICOT de începere a urmăririi penale pe numele a patru foști miniștri implicați în dosarul Rompetrol II — Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vlădescu și Gheorghe Pogea.

DIICOT susține că, în perioada septembrie — octombrie 2003, ministrul Finanțelor, Mihai Tănăsescu, și ministrul Economiei și Comerțului, Dan Ioan Popescu, „și-au exercitat cu rea-credință atribuțiile de serviciu, în urma unei înțelegeri cu Dan Costache Patriciu, George Philip Stephenson și Alexandru Nicolcioiu, în sensul inițierii și promovării OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale SC Rompetrol Rafinare SA, la data de 30 septembrie 2003, în cuantum de aproximativ 603.000.000 dolari, au fost convertite în obligațiuni subscrise de către Ministerul Finanțelor Publice”.

Urmare a activității celor doi foști miniștri, la data de 24 octombrie 2003, în ședința de Guvern a fost adoptată OUG 118/2003 cu nerespectarea dispozițiilor HG 555/2001 și ale Legii 24/2000, „nefiind respectate niciuna dintre etapele obligatorii prevăzute în cele două acte normative”.

3 COMENTARII

  1. Dosarul Rompetrol îi vizează în primul rând pe apropiații lui Dinu Patriciu și cu politicieni corupți, nu are nicio legătură cu compania Rompetrol de astăzi, care are un alt management responsabil și care nu se coboară la nivelul mizeriei politice din țară.

  2. Apropo de guvernul portocaliu – tin minte ca Sorin Blejnar a pus in mod abuziv sechestru Rompetrol, in perioada in care Basescu se lupta cu Patriciu. Va dati seama cate decizii mafiote s-au facut pe vremea aceea, daca nici azi nu stim exact ce s-a intamplat?!

  3. Rompetrol este una dintre cele mai mari companii din țară – are circa 5.000 de angajați în România, peste 50.000 de persoane depind de activități și operațiuni. Dar vad ca in continuare exista controverse nu legate de lucruri facute de companie, ci legate de Dinu Patriciu, cei din jurul sau si politicienii (multi corupti) cu care au facut acestia afaceri. E rusinos, gonim investitorii din tara cu astfel de scandaluri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.