Refuzul unor candidați de a se prezenta la o dezbatere electorală alături de candidatul PMP, Theodor Paleologu obligă cetățenii României să apeleze la mediul online pentru a-și cunoaște potențialii președinți. Pe durata campaniei, în numeroase interviuri, Theodor Paleologu a insistat să se renunțe la scandalurile și bârfele despre candidați și să se discute mai mult despre proiectele fiecăruia pentru țară din scaunul de Președinte al României.

            Proiectul lui Theodor Paleologu pentru România începe cu o revizuire a Constituției, prin consens, referitoare la puterile acordate președintelui țării în situații de convocare a alegerilor anticipate, dizolvarea Parlamentului sau înlocuirea prim-ministrului ca răspuns la crizele politice recente din România. De altfel, Theodor Paleologu a susținut ca punct de discuție inclus în reformarea Constituției și schimbarea formei de guvernământ (republică sau monarhie). Pe lângă reforma constituțională, candidatul PMP la președinție propune și creșterea bugetară din PIB pentru armată și educație.

Conform programului său, România trebuie să continue demersurile de aderare la spațiul Schengen pentru protecție și colaborare pe plan internațional. Dată fiind imaginea negativă externă pe care România a dobândit-o în ultimii ani grație ultimului Guvern, Paleologu își propune ca România să devină o voce de inițiativă în Uniunea Europeană prin crearea unei Agenții Anti-Teroriste și prin îmbunătățirea relațiilor politice dintre SUA și Uniunea Europeană, astfel NATO și UE să finanțeze cheltuielile militare cu minimum 2% din PIB.

            Theodor Paleologu nu uită de Republica Moldova. Își propune ca România să acorde sprijin politic și tehnic la care s-a obligat prin Acordul de Asociere la UE pentru Republica Moldova precum interconectarea infrastructurii rutiere și feroviare, dar și a rețelelor de energie.

            Cunoscător al politicilor externe unde se fac eforturi serioase pentru protejarea mediului înconjurător, candidatul PMP va susține din rolul de președinte al României conceptul de „afaceri verzi” (green business) prin care sectorul economic va fi încurajat să aducă surse alternative de energie.

Viziunea lui Theodor Paleologu pentru România are la bază trei piloni care în ultimii ani au fost din ce în ce mai zguduiți: Respect, Educație, Performanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.