Ludovic Orban câștigă lunar 5.000 €, din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Fostul prim-ministru, are un coeficient de salarizare 11,50 similar cu Anca Paliu Dragu, președintele Camerei Senatului. Vicepreședinții celor două camere primesc lunar 4.500 €. Un deputat, primește 3.900 € iar un senator este remunerat lunar cu 3.500. În prezent România are 210 deputați și 136 de senatori. Cu alte cuvinte, România alocă lunar peste 111000 de euro lunar pentru aleșii țării, la aceste sumă se mai adaugă diferite indemnizații și beneficii. Un secretar de stat, conform datelor aflate pe platforma Camerei Deputaților, câștigă lunar 4.200 €.

În topul listei se află în continuare președintele Klaus Iohannis cu 5200 €. În administrația prezidențială se platește foarte bine, consilierii președintelui încasând lunar 4500 €.

Aceste venituri pentru cei mai mulți dintre români par ireale puse și pe seama faptului că de cele mai multe ori parlamentarii nu par să merite sumele primite. Românii care lucrează pe salariului minim de 2300 de lei, reușesc să câștige aceste sume în mai mult de 8 luni, acest fapt lasă cel puțin urme de interpretări.

Crește salariul minim, câți bani vor primi românii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here